El PP denuncia un nou possible frau de subvencions en empreses del germà de Puig

Inspecció de Treball ha obert una investigació per a realitzar les comprovacions pertinents.

Imatge de portada: Eva Ortiz, en la roda de premsa a les Corts

El PP ha denunciat un nou possible frau de subvencions en empreses vinculades al germà del president de la Generalitat, Ximo Puig. En aquesta ocasió les suposades irregularitats estarien relacionades amb els programes Avalem Joves, destinats a fomentar la inserció laboral dels menors de 30 anys.

Segons ha explicat la secretària general del PPCV, Eva Ortiz, Mas Mut Produccions i Comunicacions dels Ports, administrades per Francesc Xavier Puig, van percebre entre 2016 i 2018 prop de 112.000 euros per a realitzar nou contractes nous, però la seua plantilla no reflecteix aquest increment.

"O han mentit en els seus comptes anuals o hi ha un frau de subvencions", ha assegurat la dirigent popular. Així mateix, ha dit que no descarta que ni tan sols s'hagen produït les contractacions per les quals s'han rebut ajudes, i que dubta sobre els controls realitzats per part de la Generalitat.

El PP ja ha denunciat els fets davant la Inspecció de Treball, que ha obert una investigació per a fer-hi les comprovacions pertinents. Ortiz creu que pot existir a més d'un frau de subvencions, un delicte contra el dret dels treballadors.

Així mateix, ha anunciat que ampliarà la querella presentada per possibles delictes de prevaricació, malversació i frau de subvencions en la concessió de subvencions per al foment del valencià a aquestes mateixes empreses.

També ha avançat que demanarà a la Conselleria d'Economia una còpia íntegra de la documentació que acredita les labors de comprovació i control de les subvencions que tenen a veure amb aquest assumpte.

Ortiz ha exigit als consellers d'Educació, Vicent Marzà, i d'Economia, Rafa Climent, que no es deixen utilitzar i col·laboren amb la justícia perquè "hi ha dues empreses que tenen a veure amb els germans del president que comencen a ser una maquinària d'aconseguir subvencions sense control per part de la Generalitat".

Finalment, ha sol·licitat a Compromís que done suport en la Junta de Síndics de les Corts a la petició del PP perquè Ximo Puig comparega aquest dijous per a donar explicacions. En cas que això no prospere, el PP demanarà una comissió d'investigació.

Labora no en té constància

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Labora) assegura no tindre constància de cap investigació de la inspecció de treball relacionada amb les subvencions que concedeix i ha recalcat que compta amb tres nivells de supervisió i fiscalització de les ajudes de foment d'ocupació a les empreses que no han detectat incorreccions. 

D'altra banda, el director general de Treball, Gustavo Gardey, ha emés una certificació en què consta que no han alçat cap acta d'infracció ni consten dades per infraccions i sancions administratives sobre les mercantils Comunicacions dels Ports i Mas Mut Producciones, les empreses vinculades a Francis Puig. 

Puig critica la "croada" del PP contra la seua persona

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha criticat la "croada" del PP contra la seua persona, i ha incidit en el fet que no té relació amb les empreses vinculades al seu germà, ni ha donat ni ha participat "en la concessió de cap ajuda".

Puig s'ha mostrat "molt preocupat" per la deriva del PP i "l'atac" a les firmes sota sospita, de les quals ha dit que "si han fet alguna cosa malament, hauran de fer front a les conseqüències".

Oltra: "Cal posar en quarentena" les querelles del PP

D'altra banda, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha dit que cal "posar en quarentena" les querelles d'un partit que està condemnat per corrupció, i que porta "més de 20 querelles presentades i arxivades" per la Fiscalia i els tribunals. Segons Oltra, "s'han presentat amb temeritat i menyspreu a la veritat i als fets", per la qual cosa cal "esperar que la justícia faça els seus passos". 

També et pot interessar

stats