El PP denuncia que els nous trens del trajecte Alacant-Dénia no poden passar els ponts

Afirma que pesen massa, mentre que el PSPV assegura que s’està modernitzant la línia i després podran circular sense problemes 

Estació de Tram de Dénia
Imatge d'arxiu de l'estació de Tram de Dénia / Tram d'Alacant

El Grup Parlamentari Popular ha denunciat aquest dimecres a les Corts que els nous trens de la línia Alacant-Dénia no poden passar pels ponts metàl·lics per excés de pes. Segons ha defés el portaveu adjunt del Partit Popular Miguel Barrachina a l’hemicicle, quan algun d’aquests trens arriba als ponts no hi pot circular, i els passatgers i passatgeres es veuen obligades a fer un transbordament. Per tant –ha afirmat–, els passatgers han d’agafar tres trens per a fer el trajecte Alacant-Dénia. Per tot això, Barrachina ha demanat responsabilitats als membres del govern.

Per la seua banda, el PSPV-PSOE acusa els populars de mentir. El diputat socialista a les Corts Michel Montaner ha afirmat que la intervenció de Barrachina és una nova mostra de “la mentira del Partit Popular” en el parlament. Assegura que la ciutadania sap que els trens estan circulant entre Dénia i Alacant, i que només hi ha certs trams específics pels quals no poden circular perquè són trams que actualment s’estan modernitzant. A més, afirma que, una vegada acaben les obres de modernització d’aquests punts, els nous trens podran fer el trajecte sencer entre la capital de la Marina Alta i la de l’Alacantí. 

Les acusacions del Partit Popular arriben poc després de la polèmica a Astúries i Cantàbria pel disseny d’uns trens que són massa amples per a cabre pels túnels, raó per la qual es retardarà la construcció. Aquesta errada ha costat el lloc de treball als que fins a aquesta setmana eren el director de Renfe, Isaías Táboas, i a la secretària d'Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Isabel Pardo de Vera.

També et pot interessar

stats