El PP denuncia l’arribada dels Reis d’Orient a València per incomplir la normativa sanitària

L’alcalde Joan Ribó reconeix un "error de protocol" en l'arribada dels autobusos que els transportaven fins a l'ajuntament.

Imatge d'arxiu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá
Imatge d'arxiu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá / À Punt NTC

Dos dies després de la celebració de la cavalcada dels Reis d'Orient a València, on es van viure moments d’aglomeracions de gent, la polèmica continua. El Grup Popular municipal de València ha denunciat davant de la Conselleria de Justícia la "imprudent i irresponsable" cavalcada per l'incompliment de les “normes anti-Covid” i ha assegurat que va costar més de 40.000 euros que es van gestionar en quatre contractes menors fraccionats i adjudicats "a dit".

La portaveu del grup, María José Catalá, ha criticat que el govern municipal es va saltar tota la normativa sanitària per a evitar les aglomeracions i ha reclamat explicacions i responsabilitats al govern local i al president de la Generalitat, Ximo Puig. Així, ha exigit que s'advertisca els organitzadors de la cavalcada, l'alcalde i el seu equip de govern, per incomplir la normativa Covid sobre esdeveniments nadalencs vigent a la Comunitat Valenciana i per “no vetlar per la salut de les persones" com es fa amb qualsevol ciutadà que incompleix les normes.

En aquest sentit també s’ha pronunciat el portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament, Fernando Giner, que ha assegurat que "Compromís és una fàbrica de problemes i polèmiques mentre els valencians passen el seu moment més dur" i ha criticat el silenci de l'alcalde, Joan Ribó, sobre el qual considera que hauria de reprovar-se per obviar les restriccions sanitàries.

Ribó reconeix un “error de protocol”

Precisament Ribó ha reconegut que van cometre un "error de protocol" en l'arribada dels autobusos que transportaven el Reis fins a l'ajuntament. A la plaça, ha explicat, "tots els dies hi ha molta gent" i en veure l'arribada dels autobusos descapotables amb els Reis Mags, la gent es "va concentrar" a les portes del consistori per a veure'ls, però "no hi havia" més persones de les que va haver-hi el dia 4 o l'anterior.

"De cavalcada, no en va haver-hi", ha dit l’alcalde, que ha explicat que va haver-hi una recepció dins de l'ajuntament, on hi havia representants de tots els grups municipals i els Reis van entrar per separat i van visitar diversos serveis.

Respecte a les paraules de Puig sobre que no hauria d'haver-se celebrat la cavalcada ha insistit que "no hi va haver cavalcada" i ha dit que "va haver-hi una concentració en un espai i això ha sigut un error" i altres zones de la plaça estaven buides, i normalment no ho estan.

També et pot interessar