El PP denuncia que la Generalitat deu més de 190 milions als municipis

Bonig ha assegurat que els centres especials d’ocupació no cobren des de fa set mesos i ha criticat els retards en la renda d’inclusió.

La presidenta del PPCV, aquest matí a la plaça de Manises
La presidenta del PPCV, aquest matí a la plaça de Manises / @isabelbonig

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha denunciat que la Generalitat deu més de 190 milions d’euros als ajuntaments valencians i acumula al voltant de 100 milions en partides sense executar. 

Bonig ha fet aquestes declaracions en un acte públic convocat a la plaça de Manises de València, en el qual ha estat acompanyada de desenes de regidors i alcaldes de la seua formació. “Tot això sense comptar el deute acumulat amb centres especials d’ocupació, que fa set mesos que no cobren, els retards en la renda d’inclusió o el deute de més de 20 milions d’euros amb els centres educatius”, ha expressat.

“Quan Puig i Oltra estaven en l’oposició reivindicaven això mateix i sembla mentida que ara giren l’esquena als ajuntaments”, ha afegit Bonig. Al seu parer, “els ajuntaments estan assumint competències sense diners”. Segons Bonig, dels 266 municipis de la província de València, 188 “no rebran ni un euro d’inversions” i de la resta, “el 73% de les inversions previstes ja estaven pressupostades en exercicis anteriors”. 

D’altra banda, Bonig ha matisat que a la Comunitat Valenciana se li deuen 281 milions d’euros en concepte de devolució de l’IVA, una xifra amb la qual assegura poder pagar el deute del Consell i “tots els desperfectes de la DANA a la Vega Baixa i l’últim temporal”. 

També et pot interessar

stats