El PP denuncia que el dictamen sobre Ciegsa es va presentar fora de termini

Compromís ho desmenteix i explica que seran els mateixos serveis jurídics de la cambra els qui responguen al partit.

El govern de la Generalitat en temps del PP al complet va ser culpable del forat econòmic de l'empresa pública de construccció de centres escolars Ciegsa
El govern de la Generalitat en temps del PP al complet va ser culpable del forat econòmic de l'empresa pública de construccció de centres escolars Ciegsa / Arxiu

El diputat del PPCV Juan José Zaplana ha criticat que el dictamen de la Comissió d'Investigació sobre Ciegsa "no es va presentar dins del termini i en la forma escaient" davant el registre de les Corts, ja que el termini finalitzava el 28 de gener i es va presentar el dia següent.

Zaplana ha explicat que el seu grup no té el corresponent dictamen i, quan ha acudit al registre de les Corts, ha comprovat que el número 121.838 "no existeix" i "en teoria, és el document del dictamen de Ciegsa". Tot i això, ha detallat, en la bústia dels diputats sí que apareix un document del dictamen, però es tracta de "només un full" i conté únicament la signatura dels grups polítics.

Zaplana ha criticat que després de tres anys d'investigació i huit mesos per a elaborar les conclusions, el dictamen siga "un únic foli", i ha dit que "aquesta comissió se'ls ha fet bola i després de totes les mentides han sigut incapaços de publicar-les en un dictamen".

Com a resposta a aquesta situació, de la qual lamenta que no s'haja presentat la documentació pertinent en temps i forma, ha avançat que interposarà un recurs a la Mesa de les Corts perquè explique la situació. A més, diu que, si ho consideren convenient, portaran a terme accions judicials per ocultació d'informació i per vulneració dels drets dels diputats.

Compromís nega els fets

Per la seua part, la presidenta de la comissió, Mariam Campello (Compromís) ha negat aquest fet i ha afirmat que "és mentida". Així mateix, ha explicat que seran els mateixos serveis jurídics de la cambra els qui responguen a Zaplana per les seues acusacions". També li ha recriminat que està "buscant el titular fàcil" mentre "hauria de dedicar-se a ser un bon diputat".

Segons Campello, el dictamen provisional es va presentar "dins de termini" perquè acabava el dia 29 de gener i es va presentar al voltant de les 18.45 hores de la vesprada anterior, quan el registre tanca a les 20.30 hores.

També et pot interessar

stats