El PP denuncia que el Consell té les muntanyes abandonades per "pur sectarisme ideològic"

La diputada Elisa Díaz ha posat l'exemple de Montán, amb "centenars de pins caiguts a la muntanya des de fa més de tres anys".

Elisa Díaz s'ha desplaçat fins a Montán, a l'Alt Millars, on ha comprovat la situació de la zona, amb "centenars de pins caiguts"
Elisa Díaz s'ha desplaçat fins a Montán, a l'Alt Millars, on ha comprovat la situació de la zona, amb "centenars de pins caiguts" / PP

La portaveu de Medi Ambient del PP a les Corts, Elisa Díaz, ha denunciat que el Consell té les muntanyes abandonades per "pur sectarisme ideològic" i ha criticat la "lamentable" situació en la qual es troben, "cada vegada amb més combustible i abandonades".

Díaz s'ha desplaçat fins a Montán, a l'Alt Millars, on ha comprovat la situació de la zona, amb "centenars de pins caiguts a la muntanya des de fa més de tres anys, quan es van desplomar després d'una forta nevada", ha exposat la formació en un comunicat.

Aquesta muntanya ja va patir un greu incendi en 1994 i un altre el juliol de 2015, "després del qual Montán no ha rebut ni una sola ajuda", ha criticat, i ha afegit que la situació es va agreujar amb les nevades de 2017 a la comarca. "Els pins s'escampen per tota la muntanya. És un perill absolut, un gran polvorí", ha advertit.

Falta de coodinació amb els propietaris forestals

En aquest sentit, ha denunciat que "hi ha una falta total i absoluta de la relació i coordinació" de la conselleria competent en medi ambient, assumida per Compromís, amb els propietaris forestals, que més del 60 per cent de la propietat forestal en la Comunitat Valenciana és privada.

"No volem que el que estem veient a Califòrnia, al Brasil o a Austràlia passe a la Comunitat Valenciana. L'emergència climàtica està a la Comunitat també, no sols fora", ha dit. Per això, ha defés que el PP ha presentat en les Corts iniciatives per a la prevenció d'incendis.

També et pot interessar

stats