El PP denuncia que el Consell deixa “un forat pressupostari” de 3.000 milions d’euros

Rubén Ibáñez acusa el govern valencià d’abusar dels contractes menors i de rebaixar les auditories sobre el sector públic.

El diputat popular Rubén Ibáñez en roda de premsa. Europa press
El diputat popular Rubén Ibáñez en roda de premsa. Europa press

El Partit Popular ha assegurat que l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre l’exercici del 2017 demostra que el Consell ha deixat un forat pressupostari de 3.000 milions d’euros.

El diputat popular Rubén Ibáñez ha acusat el govern de la Generalitat d’abusar “dels contractes menors, del fraccionament dels contractes” i que “hi ha 339 expedients d’enriquiment injust per valor de 1.115 milions d’euros”.

D’aquesta manera, Ibáñez ha expressat que es tracta de xifres indignes, ja que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tingut “un 14% més d’ingressos i 2.355 milions d’euros més de finançament que el passat govern del PP”.

El portaveu popular ha afirmat que el Consell atresora una “quantitat ingent de factures en el calaix per import de 1.252 milions d’euros” i ha subratllat que això es deu a una “gestió caòtica i una administració incapaç de gestionar els interessos dels valencians”.

A més, Ibáñez ha denunciat que als universitaris valencians “els havien promés 24 milions d’euros en beques i només se n’han pagat 220.000”.

El PSPV respon que l’informe “trau els colors” a Bonig

El secretari d’Organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ha afirmat que l’informe de la Sindicatura de Comptes “trau els colors” a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i a Ibáñez mateix.

Les dades que s’aporten, segons Muñoz, “certifiquen alguns dels assoliments aconseguits”, com que per primera vegada des de l’inici de la crisi s’haja reduït l’endeutament en relació amb el producte interior brut, a més del dèficit i les obligacions no reconegudes. A més, ha recordat que mentre que en el 2011 el dèficit pressupostari va ser de 3.642 milions d’euros, en el 2017 ha sigut de 1.975 milions.

Les xifres de la Sindicatura, tal i com manifesta el secretari d’organització del PSPV, són “una garrotada per a les contínues falsedats que dia a dia llança el PP amb l’únic objectiu d’ocultar la seua nefasta gestió durant més de 20 anys que va portar la Comunitat Valenciana a la fallida”.

També et pot interessar