PP i Podem demanen la dimissió de Borrell

El govern espanyol expressa el suport “absolut” al ministre d'Afers Estrangers

El ministre d'Afers Estrangers en un fòrum de la Cambra de Comerç d’Espanya

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha demanat la dimissió del ministre d'Afers Estrangers Josep Borrell, després de la multa imposada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) per la venda d'accions d'Abengoa quan encara era conseller de la companyia.

“Aquest govern no es pot permetre un ministre sancionat per la CNMV per vendre accions amb informació privilegiada. Respecte a Borrell, per la seua intel·ligència i per la seua altura política, crec que dimitirà sense que calga que li ho exigim. Hui té l'oportunitat de donar exemple”, ha escrit a Twitter.

Per la seua banda, el líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que el ministre d'Afers Estranguers està “deslegitimat” per a continuar en el govern espanyol i ha urgit Pedro Sánchez a “aplicar” als seus ministres el “mateix barem d'exigència" que tenia en l'oposició. “A què espera per a cessar els seus ministres?”, ha preguntat a Sánchez.

Ciutadans per la seua banda ha demanat la compareixença urgent de Borrell al Congrés per a explicar la multa i ha registrat la sol·licitud.

El govern espanyol ha mostrat el seu suport “absolut” al ministre malgrat les crítiques dels partits d'oposició. Fonts de la Moncloa han subratllat que Borrell ja va donar en el seu moment les explicacions oportunes i que compta amb el suport de l'executiu perquè seguisca exercint la seua tasca al capdavant del ministeri.

En aquesta línia, fonts properes al ministre han assegurat que la multa que li ha imposat la CNMV és “la conseqüència lògica” de no haver presentat recurs a la sanció.

També et pot interessar

stats