El PP demanarà una comissió d’investigació sobre l'accident mortal de Vivers

L’objectiu és determinar si s'ha actuat de forma correcta des del punt de vista administratiu.

Europa Press
Europa Press

El PP de l'Ajuntament de València sol·licitarà al ple la creació d'una comissió municipal d’investigació per la mort d'un treballador durant el muntatge d'unes graderies per als concerts de la fira de juliol a Vivers.

El portaveu del PP, Eusebio Monzó, ha explicat que aquesta comissió pretén determinar si s'ha actuat de forma correcta des del punt de vista administratiu, paral·lelament a les decisions que es deriven de la investigació del jutjat d'instrucció número 18, que ha citat com a investigat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

Segons Monzó, aquest cas compleix les circumstàncies que requereix el nou reglament de l'ajuntament per a la creació d'aquest tipus de comissions, ja que es tracta "d’una situació concreta, d'oportunitat i controvertida".

Monzó ha ressaltat que la sanció de més de 40.000 euros imposada per la Inspecció de Treball al consistori per una infracció greu en relació al muntatge de les graderies "ha sigut el detonant final" per a demanar la comissió.

Respecte de la citació de Fuset, Monzó s'ha limitat a assenyalar que van a "respectar les actuacions judicials i la presumpció d'innocència".

Així mateix, ha acusat l'equip de govern "d’ocultar" aquesta sanció i vincular-la a la desena modificació de crèdit aprovada en el passat ple, en el qual, a més, ha recordat que van reiterar la seua petició que l'ajuntament es personara en aquesta causa judicial i, de nou, va ser "desatesa".

El PP demana que "s'aclarisquen les circumstàncies de l'accident com més prompte millor per a depurar responsabilitats si les hi haguera", que s'actue "de forma transparent" i determinar "si el muntatge comptava amb els permisos en regla i s'havien realitzat totes les inspeccions que marca la normativa".

Segons Monzó, les graderies s'han contractat "fora" del procediment establit i ha advertit que l'Ajuntament no està exempt de les obligacions en matèria de prevenció de riscos laborals, però en l'expedient no consta cap document sobre aquest tema.

També et pot interessar

stats