El PP demanarà la compareixença de Mollà a les Corts pels vessaments a les platges

Acusen la consellera d'Agricultura d'ocultar informació sobre el trencament de la séquia de Vera.

El PP demanarà la compareixença de Mollà a les Corts pels vessaments a les platges
El PP demanarà la compareixença de Mollà a les Corts pels vessaments a les platges

El Partit Popular ha anunciat que sol·licitarà la compareixença “urgent” a les Corts de la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, a qui acusa d'“ocultar informació” sobre els vessaments d'aigües fecals que obligaren a tancar diverses platges de l'Horta Nord al juliol. 

La portaveu del grup municipal popular en l'Ajuntament de València, María José Català, que s'ha reunit aquest dimecres amb representants de la Junta de Desaigüe de l'Albufera, ha acusat la Conselleria de mentir i ha afirmat que, segons l'Informe del Cicle Integral de l'Aigua a què han tingut accés, la causa hauria sigut el trencament de l'emissari de la séquia de Vera. 

La també diputada en les Corts ha recordat que la comissió tècnica creada per la Generalitat va descartar problemes en aquest emissari i va assenyalar les séquies com a responsables dels vessaments. Dotze platges de la ciutat de València i d'altres municipis de l'entorn, com la Pobla de Farnals, el Puig i Massamagrell es van tancar al bany perquè les anàlisis de l'aigua van mostrar que estava contaminada. 

L'Ajuntament veu "estrany" que Català dispose de l'informe 

L’alcaldessa en funcions de l’Ajuntament de València, Luisa Notario, veu "precipitat i estrany" que María José Català haja assegurat que disposa de l'informe de l'Entitat de Sanejament d'Aigües (Epsar) en què s'informa d'un trencament detectat de 1.550 metres de la línia de costa i 13,7 de profunditat, que seria l'origen dels abocaments a les platges durant el mes de juliol.

Notario ha instat a esperar al resultat de la inspecció i al que diga sobre aquesta qüestió la consellera d’Agricultura. 

També et pot interessar

stats