El PP demana una comissió d'investigació al Senat per la tesi de Pedro Sánchez

La petició arriba després de la negativa del Govern d'Espanya que el president done explicacions a la cambra.

Sánchez ha optat finalment per no comparéixer al Senat
Sánchez ha optat finalment per no comparéixer al Senat / Ricardo Rubio (Europa Press)

El PP ha registrat al Senat aquest divendres una petició per a crear una comissió d'investigació per a determinar si hi ha hagut plagi en l'elaboració de la tesi doctoral del president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i per a aclarir si s'ha respectat la normativa en l'obtenció del títol de doctor.

Els senadors demanen la comissió perquè consideren que "són moltes les irregularitats detectades" en el treball acadèmic que Sánchez va presentar sota el títol d’Innovaciones de la diplomacia económica española: análisis del sector público (2000-2012). Segons afirmen, el president de l'executiu central "va arribar a copiar paràgrafs sencers d'informes del Ministeri d'Indústria, realitzant alguns retocs com ara substituïr o canviar l'ordre d'una o dues paraules". També asseguren que Sánchez va plagiar en la tesi articles de dos professors universitaris que treballen per a l'Oficina Económica de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero i un article publicat en 2007 per dos professors de la Universitat Carlos III. 

Els populars també sostenen que la composició del tribunal que evaluà el treball de Sánchez va ser irregular perque només tres de les cinc persones que l'integraven tenien una quantitat "raonable" d'articles acadèmics publicats, però en matèries alienes a la diplomàcia econòmica. 

 

El president del Senat, Pío García-Escudero, ja ha fet arribar aquest dimecres al president del govern espanyol la sol·licitud del PP perquè comparega davant el ple de la cambra alta per a aclarir els dubtes que planen sobre la tesi doctoral, tot i que el mateix Sánchez ja havia rebutjat la citació. 

El cap de l'executiu central sí que estava obert a la celebració d'un ple al Senat sobre política general el dia 23 d'octubre en què es poguera plantejar aquest assumpte, però el PP insisteix que vol una sessió monogràfica i, per això, Sánchez ha optat finalment per no comparéixer. L'assumpte encara no està tancat, perquè García-Escudero ha de fixar l'ordre del dia per  la sessió de dimarts. 

També et pot interessar

stats