El PP demana en un jutjat que no es destruïsquen les gravacions de la reunió d'Ábalos i Delcy Rodríguez

Casado reclama empara judicial perquè es conserven les proves registrades a la terminal de l'aeroport de Barajas.

Foto de portada: Pablo Casado, en roda de premsa després de la seua reunió amb el president del govern, Pedro Sánchez

El president del PP, Pablo Casado, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit ha acudit a un jutjat de guàrdia per a sol·licitar empara i evitar que “es destruïsquen les proves de les gravacions” de l'aeroport de Madrid-Barajas, després de la reunió que van mantindre el ministre de Transports, José Luis Ábalos, i la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez, el passat 20 de gener. 

Casado ha recordat que el PP ja va presentar una denúncia contra Ábalos en la Fiscalia però, segons diu, “ni tan sols han contestat”. A més, ha indicat que el seu partit també ha presentat una acta notarial i ha criticat que Aena “tampoc haja dit res” en dues setmanes.

“Hem anat a un jutjat de guàrdia per a demanar empara perquè crec que el que està passant en relació amb Veneçuela és un canvi de posició tremendament injust amb l'heroica oposició veneçolana, però sobretot crec que és vergonyós per a Espanya”, ha afirmat.

Delcy Rodríguez, la mandatària número dos del règim de Maduro, té prohibida l'entrada a la Unió Europea per col·laborar amb la repressió.

D'altra banda, el Congrés debat aquesta vesprada una moció del PP en la qual es demana el cessament d'Ábalos per haver-se trobat amb la vicepresidenta veneçolana i sol·licita també que el govern espanyol ratifique Juan Guaidó de “manera pública i expressa” com a president encarregat de Veneçuela.

També et pot interessar

stats