El PP demana més temps a Vox per a complir l’acord de govern als ajuntaments

Vox mostra un acord que parla de governs de coalició i assegura que passarà a l’oposició a Madrid.

El portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, compareix al Congrés per a explicar el trencament de l’acord
El portaveu de Vox, Iván Espinosa de los Monteros, compareix al Congrés per a explicar el trencament de l’acord / Fernando Alvarado (Efe)

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha assegurat que compliran l’acord amb Vox per a governar als ajuntaments, on sumen amb Ciutadans, però els ha demanat que deixen complir el termini de 20 dies que les parts es van donar per a activar-lo.

García Egea ha fet aquestes declaracions després que la formació d’ultradreta haja anunciat el trencament unilateral de les negociacions per a donar suport al govern dels populars a la Comunitat de Madrid. Han pres la decisió després de denunciar l’incompliment de PP i Ciutadans de l’acord a l’Ajuntament de la capital d’Espanya.

Amb tot, el dirigent popular ha manifestant la confiança que Vox farà un esforç perquè hi haja un govern “de llibertat” a la Comunitat de Madrid. També confia en un desenllaç favorable el subsecretari d’Organització del PP, Javier Maroto, que ha advertit Vox que haurà d’explicar als seus votants si deixarà que el PSOE governe a la Comunitat de Madrid perquè no els han donat càrrecs a l’Ajuntament.

Governs de coalició de PP, Cs i Vox

Poc abans, el portaveu de la formació d’ultradreta en el Congrés i membre del comité negociador dels pactes, Iván Espinosa de los Monteros, havia explicat que la formació passaria a l’oposició en trencar l’acord. Un pacte que ha arribat a mostrar físicament i en el qual es parla de “governs de coalició”.

Quan ha transcendit el trencament de les negociacions, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha assegurat que no ha tingut “notícies de Vox” des de l’última reunió de la setmana passada a Cibeles, en què es van fer “una sèrie de propostes raonables i assenyades”.

També et pot interessar

stats