El PP demana el tancament immediat l’Oficina de Drets Lingüístics

La formació presentarà una proposició no de llei per a reprovar el conseller d’Educació, Vicent Marzà.

La portaveu d’Educació del Partit Popular de la Comunitat Valenciana a les Corts, Beatriz Gascó
La portaveu d’Educació del Partit Popular de la Comunitat Valenciana a les Corts, Beatriz Gascó / Europa Press

La portaveu d’Educació del Partit Popular de la Comunitat Valenciana a les Corts, Beatriz Gascó, ha demanat al president Ximo Puig el “tancament immediat” de l’Oficina de Drets Lingüístics i que “cesse el permanent intent de catalanització de la societat valenciana per part del Consell”.

Gascó ha anunciat que presentarà una proposició no de llei per a reprovar el conseller d’Educació, Vicent Marzà, després que la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) haja declarat nuls diversos articles del decret que regula la creació i el funcionament de l’Oficina de Drets Lingüístics.

Per a Gascó, “la inacció de Puig, que ha abandonat l’educació en mans dels nacionalistes, ens condemna a patir un conseller independentista que mai ha renunciat a implantar ací la fulla de ruta catalanista”. “Per la seua passivitat, nosaltres presentarem eixa reprovació”, ha assegurat la portaveu d’Educació del PPCV.

L'Oficina de Drets Lingüístics, segons s’explica en el web de la Conselleria d'Educació, es dedica a “vetlar pel compliment i l'aplicació de la normativa legal sobre l'ús de les llengües oficials a la Comunitat Valenciana; assessora les institucions i particulars en l'exercici dels drets lingüístics reconeguts per l'ordenament jurídic i canalitza les reclamacions, suggeriments i consultes per discriminació lingüística que formule la ciutadania”.

Per a la formació conservadora, aquesta institució és “una còpia” de l’Oficina de Garanties Lingüístiques creada a Catalunya, està “al marge de la llei” i amb la seua creació es pretenia “estigmatitzar els valencians que decidiren parlar en castellà i provocar una confrontació entre ciutadans, com a Catalunya”.

També et pot interessar

stats