El PP demana replantejar els plens del Congrés si els Consells de Ministres passen al dimarts

Ana Pastor diu que el nou calendari és incompatible amb els terminis que hi ha per a presentar les preguntes de control a l'executiu.

Foto de portada: Hemicicle del Congrés

La mesa del Congrés es reuneix aquest dimecres i un dels debats que es plantegen és com afectarà l'activitat de la cambra baixa el canvi dels Consells de Ministres, que passaran ara a celebrar-se el dimarts en lloc del divendres. El PP vol un "nou plantejament" per al funcionament de l'activitat parlamentària, en concret per a la celebració dels plens, que de moment comencen el dimarts i acaben el dijous. 

La vicepresidenta segona del Congrés, Ana Pastor, assegura que el canvi impulsat per Pedro Sánchez "seria incompatible" amb l'activitat de control al govern espanyol, que fins ara es realitza el dimecres de matí i té un termini que acaba la setmana anterior per a presentar les preguntes a l'executiu.

Així, el PP presentarà una proposta en aquest sentit, tot i que encara no ha avançat en què consistirà. Pastor puntualitza que, en qualsevol cas, el plantejament ha de fer-se "dialogant" i "parlant entre tots". Per la seua part, a Unides Podem no li pareix malament el canvi de dia del Consell de Ministres, segons ha dit la vicepresidenta tercera del Congrés, Gloria Elizo.

El PSOE es mostra disposat a estudiar propostes, com reclama l'oposició, per a reordenar el calendari de l'activitat parlamentària. 

També et pot interessar

stats