El PP demana més pressupost per a modernitzar els regadius del Xúquer

Catalá ha dit que l'objectiu és tindre aigua de més qualitat per a l'Albufera.

Imatge de la Devesa-Albufera
Imatge de la Devesa-Albufera / Arxiu

El Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de València ha demanat que s'augmente el pressupost per a modernitzar els regadius del Xúquer amb l'objectiu d'obtindre aigua de més qualitat per a l'Albufera, segons ha informat en un comunicat.

La portaveu del grup, María José Catalá, i els regidors Julia Climent i Carlos Mundina s'han reunit amb el secretari general de la Séquia Reial del Xúquer, Juan Valero de Palma, per a abordar la situació de l'Albufera i han coincidit en la necessitat d'aportar aigua de major qualitat.

Així, Catalá ha exigit que el Consell i el govern espanyol augmenten el pressupost destinat a la modernització de regadius, ja que aquesta mesura “pot generar estalvis de volum d'aigua perquè vagen al llac” i ha destacat l'esforç dels regants per a fer un ús eficient de l'aigua.

Evitar abocaments incontrolats

Catalá ha reclamat també “impulsar i desbloquejar” projectes clau per a evitar abocaments incontrolats i l'ampliació del col·lector oest.

En aquest sentit ha recordat que el PP ha presentat diferents iniciatives en l'Ajuntament i en les Corts en les quals insta totes les administracions implicades a resoldre les infraestructures en depuració d'aigües, així com a elaborar un pla d'aprofitament d'aigües depurades.

També et pot interessar

stats