El PP demana portar el debat del finançament al Senat

Assegura que el PSOE té una posició d'acarnissament amb el govern d'Andalusia.

El PP demana portar el debat del finançament al Senat
El PP demana portar el debat del finançament al Senat
17 de desembre 2019 - 15:13

El portaveu del Grup Popular al Senat, Javier Maroto, ha demanat en la primera junta de portaveus de la legislatura que s'habilite el mes de gener per a convocar la Comissió General de Comunitats Autonòmes, l'òrgan on precisament està previst el debat del finançament. D'aquesta forma, el PP faria que el govern en funcions acudira a la comissió per confrontar la seua posició amb les comunitats autònomes que incompleixen la Llei d'estabilitat pressupostària.

Amb això, Maroto ha assegurat que se sabria si el PSOE té una posició d'acarnissament a Andalusia per haver perdut el govern de la comunitat, i si altres tenen un desviament del seu dèficit encara més gran i no han sigut advertides.

El portaveu del PP ha recordat que el Congrés no disposa d'un òrgan específic com el Senat dedicat a estudiar i debatre els assumptes relacionats amb el finançament autonòmic i, per això, considera de la màxima rellevància que es tracte en la comissió general. Perquè es formalitzara aquesta situació, primer s'ha de constituir la Diputació Permanent del Senat, s'ha d'habilitar el mes de gener i si ho confirma la mateixa Comissió General, en la qual reglamentàriament és possible que intervinguen, a més del Govern i els senadors, els representants de les autonomies.

La situació arriba després que el president del PP, Pablo Casado, demanara aquest dilluns que s'intervinguen els comptes de la Comunitat Valenciana com ha fet el Ministeri d'Hisenda amb Andalusia amb la carta que li ha enviat al govern de la comunitat autònoma en què li explica que haurà de recórrer al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) i haurà de fer ajustos en el seu pressupost perquè té un dèficit superior al previst.

També et pot interessar

stats