El PP demana a les Corts una comissió d'investigació sobre la política de menors després d'una condemna per abusos

Reclamen a Puig i Oltra que expliquen per què l'Advocacia de l'Estat no s'ha personat en l'últim cas.

La subsecretària general del PP valencià, Elena Bastidas, en una imatge d'arxiu
La subsecretària general del PP valencià, Elena Bastidas, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Partit Popular de les Corts ha registrat aquest dimarts la petició d'una comissió d'investigació per a "avaluar i controlar" la política de menors del Consell. Ho fa després de la sentència que condemna a cinc anys de presó un educador d'un centre d'acolliment de València per abusar en reiterades ocasions d'una menor tutelada, segons ha explicat la subsecretària general del PP de la Comunitat Valenciana, Elena Bastidas.

Els populars volen que tant la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra (Compromís), com a titular de les polítiques de menors, com el president, Ximo Puig (PSPV), com a "responsable últim del Consell", expliquen "per què l'Advocacia de la Generalitat no s'ha personat en aquest cas i sí en uns altres com el de Sogorb" (Alt Palància). Aleshores, l'educador acusat d'abusos va resultar absolt.

Respecte del cas més recent, a la ciutat de València, Bastidas no ha aclarit si el PP considera que Oltra té alguna responsabilitat perquè l'educador condemnat va estar casat amb la vicepresidenta. Segons ha avançat els popular estan "avaluant" una sèrie de dades sobre aquest procés que faran públiques quan les tinguen.

També et pot interessar

stats