El PP demana el cessament de Grezzi per la reordenació del trànsit del carrer de Colom de València

L’alcalde defensa la reorganització perquè segueix la tendència de les ciutats europees.

Imatge d’arxiu del carrer de Colom de València
Imatge d’arxiu del carrer de Colom de València / @TransitValencia

El PP de l'Ajuntament de València ha demanat el cessament immediat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, pel que considera “l’escàndol” del frau en l'EMT i la polèmica reordenació al trànsit del carrer de Colom de la ciutat. Una reordenació del trànsit que ha defensat l’alcalde, Joan Ribó, qui considera que València ha de seguir la tendència de les ciutats europees pel que fa a la restricció dels vehicles.

La portaveu popular, María José Català, ha assegurat que el nou projecte de l'EMT a Colom, que estableix un segon carril bus i deixar-ne un només per a vehicles privats, és una iniciativa per a "generar polèmica" i una "cortina de fum" per al frau de quatre milions en l'empresa pública.

En canvi, Ribó difereix d’aquesta visió i ha ironitzat sobre la proposta: "Estic segur que al principi es generarà un caos terrible, permeteu-me que dramatitze, però al cap d'una setmana la gent tornarà, perquè la circulació és com el flux dels líquids, que va pel millor camí possible, així que la gent reconduirà, i tindrem un carrer de Colom molt més pacificat". Segons ha defensat Ribó, aquests canvis en el trànsit permetran que "la gent que no vaja a la zona no passe per allí" i "els autobusos poden disminuir els temps".

Sense consens ciutadà

En opinió de la regidora popular, Grezzi "no ha recaptat el consens dels ciutadans" per a dur a terme aquesta mesura perquè en la plataforma participativa Decidim València, amb què Grezzi avala la implantació del doble carril bus a Colom, "només va votar un 0,6% de la població censada".

A més, ha denunciat la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament perquè el nucli urbà de la ciutat es convertirà en un "centre fantasma", amb turisme "barat" i "ple de franquícies", on "els ciutadans deixaran de viure per a anar-se a altres zones de la ciutat". Català ha augurat que serà un centre amb "problemes d'accessibilitat" per a les persones de mobilitat reduïda.

No obstant això, Ribó creu modificacions en el trànsit com les plantejades per Grezzi "s'han fet abans a altres ciutats" i a altres punts de València, com l'entorn de la Llotja o de la plaça de Manises de la ciutat, i s'han assumit.

Per la seua banda, el PP ha anunciat que durà a terme una campanya de mobilitzacions i taules informatives per a "fer arribar a l'Ajuntament l'opinió de la ciutadania".

També et pot interessar

stats