El PP deixa en mans d'Alonso si accepta ser candidat després de pactar amb Ciutadans

El president del PP basc ha convocat per a dilluns que ve a Vitòria una reunió de la junta directiva regional.

El president del PP del País Basc, Alfonso Alonso, durant un  homenatge a víctimes del terrorisme
El president del PP del País Basc, Alfonso Alonso, durant un homenatge a víctimes del terrorisme

La subsecretària d'organització del PP, Ana Beltrán, ha instat el president del PP basc, Alfonso Alonso, a decidir si accepta l'acord amb Ciutadans per a concórrer en coalició a les eleccions basques.

L'acord, subscrit aquest divendres per l'executiva nacional del PP amb Ciutadans, no té l'aval d'Alonso, que ha convocat per a dilluns vinent a Vitòria una reunió de la junta directiva regional per a analitzar la situació.

En la reunió no està previst que plantege la seua dimissió, una hipòtesi que no ha estudiat en cap moment, segons han assenyalat fonts populars basques.

El rebuig d'Alonso a l'acord ha sorprés en el PP. Segons Beltrán, ell "hi estava disposat” i sempre li ha semblat bé aquest acord de coalició, “del qual s'ha parlat en nombroses ocasions".

L'acord subscrit pel secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el subsecretari general de Ciutadans, Carlos Cuadrado, estableix que la candidatura es presente als comicis sota el nom de PP Cs i garanteix en les llistes electorals dos llocs d'eixida per a la formació taronja, mentre que el cap de llista el designarà el PP.

Per altra banda, la secretària general del PP basc, Amaya Fernández, ha assegurat que Alonso parla en nom de tota l’organització i que té un “suport aclaparador” del partit a Euskadi, i que és “el millor exponent del constitucionalisme” allí.

Fernández ha afirmat que la seua formació a Euskadi ha apostat per la coalició electoral amb Ciutadans des del minut u, però que ha d’ajustar-se a la realitat de la política basca i al que significa el PP basc.

També et pot interessar

stats