El PP decidirà dimarts el futur d'Agramunt

El Consell d'Europa ha sancionat el senador valencià del Partit Popular amb deu anys d'inhabilitació per pràctiques corruptes.

El senador valencià del Partit Popular Pedro Agramunt
El senador valencià del Partit Popular Pedro Agramunt / @pagramunt

El popular Pedro Agramunt compareixerà el pròxim dimarts davant de la direcció del Partit Popular (PP) al Senat, que decidirà si li imposa algun tipus de sanció després de conéixer que el Consell d'Europa l'ha inhabilitat parcialment durant 10 anys per haver afavorit els interessos d'Azerbaidjan en una missió, suposadament a canvi de suborns i regals que incloïen festes i prostitutes. El PP li manté obert l'expedient informatiu. 

La Comissió de Reglament de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa ha suspés alguns dels drets d'Agramunt com a membre de la Cambra i li'n retira altres com ara els d'iniciar resolucions, exercir de ponent o formar part de qualsevol tipus de missió electoral. D'altra banda, per al diputat del PDeCat Jordi Xuclà i els altres membres investigats, proposa una sanció menor, de dos anys. La Comissió considera que han comés una violació greu del codi de conducta.  

El senador valencià ha negat repetidament els fets i ha assegurat que es tracta d'una acusació sense proves, impulsada pellobby  del multimilionari hongarés Georges Soros.  Ha assegurat que es tracta d'una sanció menor, i que les acusacions contra ell han quedat desmuntades.

També et pot interessar

stats