El PP decideix el seu full de ruta

El Comité Executiu del PP es reuneix hui per a analitzar l'escenari que s'obri després de perdre el Govern espanyol.

Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal i altres membres de l'executiva nacional del PP, en una imatge d'arxiu
Mariano Rajoy, María Dolores de Cospedal i altres membres de l'executiva nacional del PP, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Aquest dimarts es reuneix a Madrid el Comité Executiu del PP per a analitzar l'escenari polític després de la moció de censura que ha desallotjat Mariano Rajoy de la presidència del Govern espanyol. Es tracta de la primera reunió formal d'un dels òrgans del partit des de la publicació de la sentència del cas Gürtel, i els principals dirigents populars esperen que Mariano Rajoy deixe clar el seu full de ruta per als pròxims mesos. 

La reunió d'aquest dimarts hauria d'aclarir si Rajoy té intenció d'exercir com a cap de l'oposició, "una oposició dura i implacable, excepte en els assumptes d'Estat", segons han assenyalat fonts del partit; o si, per contra, marcarà el camí cap a una transició del partit que hauria de finalitzar en la celebració d'un congrés extraordinari que renove el lideratge popular. L'expresident del Govern ha rebut, almenys en públic, els suports dels principals dirigents del partit, entre els quals hi ha els portaveus al Congrés i al Senat, Rafael Hernando i José Manuel Barreiro. Els populars mesuren molt bé les paraules en els mitjans i cap dirigent fa menció explícita de la conveniència de celebrar un congrés. 

En tot cas, les noves circumstàncies obliguen a una reubicació dels membres de l'executiu de Rajoy, i no es descarten, per tant, canvis en la direcció i en el grup parlamentari popular. Entre altres coses, Rajoy haurà de decidir si proposa o no un nou portaveu. També, si deixa lliure el camí cap a un nou lideratge popular. En aquest sentit, cada vegada són més les veus que apunten cap al president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijoó, com el candidat amb major consens.  

També et pot interessar

stats