El PP, Cs i Vox arriben a un acord per a desbloquejar la governabilitat a Múrcia

Populars i Ciutadans han donat el vistiplau al document d'investidura proposat per la formació d’ultradreta.

Fernando López Miras i Isabel Franco, en una imatge d'arxiu
Fernando López Miras i Isabel Franco, en una imatge d'arxiu / Marcial Guillén (Efe)

PP i Ciutadans han donat el vistiplau al document d'investidura proposat per Vox per a la Regió de Múrcia. Això suposarà el suport automàtic de la formació d’ultradreta a la investidura del candidat popular a la presidència, Fernando López Miras, després que, en un primer moment, hi votara en contra.

López Miras ha assenyalat que aquest document és "plenament assumible" després de comprovar que són les mesures "perfectament compatibles i complementàries" amb l'acord assolit entre PP i Cs.

La portaveu del Grup Parlamentari Ciutadans, Isabel Franco, creu que el text “no és incompatible amb el pacte de govern subscrit entre Cs i el PP per als pròxims quatre anys”. 

En aquest document, Vox va rebaixar les exigències i va eliminar, entre altres, tota referència a la revisió de la llei LGTBI. En canvi, sí que manté un altre dels punts més polèmics, com és la necessitat que els pares tinguen la llibertat de triar l'educació dels fills i que "no s'adoctrine els xiquets més enllà de les assignatures curriculars". El text també manté el compromís de desenvolupar "programes de prevenció de qualsevol tipus de violència intrafamiliar".

També et pot interessar

stats