PP i Cs pacten reduir el nombre de conselleries i delegacions territorials a Andalusia

Segons les dues formacions, les negociacions per a formar govern van “per bon camí”.

Juan Marín, de Ciutadans i Juanma Moreno, del PP. Julio Muñoz (Efe)
Juan Marín, de Ciutadans i Juanma Moreno, del PP. Julio Muñoz (Efe)

El Partit Popular i Ciutadans han acordat reduir el nombre de conselleries i de delegats territorials a Andalusia, amb la intenció "d’aprimar" l'estructura política de la Junta i de buscar una administració "més eficaç, més àgil i sense costos innecessaris".

Ambdos partits han anunciat l'acord, el primer punt que oficialitzen de la seua negociació sobre l'estructura de govern, que es mantindrà durant els pròxims dies amb la intenció de tancar el pacte definitiu la setmana que ve.

Els dos partits han emmarcat aquest acord en la voluntat de reduir el nombre de càrrecs polítics en l'administració, que també van incloure en el seu pacte programàtic.

Les negociacions de l'estructura de govern van, segons ambues forces, "per bon camí" i seguiran en les pròximes jornades.

Tot i que no han donat a conéixer com es concreta l'estructura de govern, es preveu que hi haja entre deu i dotze conselleries, amb un previsible repartiment del 50%, la presidència de la Junta seria per a Juanma Moreno, del PP, i la vicepresidència per a Juan Marín, de Ciutadans, segons fonts de la negociació.

PP i Vox continuaran negociant dimarts

PP i Vox mantindran una reunió de treball dimarts que ve per a continuar negociant el suport a la investidura de Juanma Moreno com a president d'Andalusia. Aquest divendres els seus secretaris generals han mantingut una conversa en què no s'ha abordat la qüestió de la violència de gènere com el PP havia apuntat.

També et pot interessar

stats