PP i Cs demanen que Pedro Sánchez comparega en el Congrés

Li reclamen que aclarisca quines mesures adoptarà davant la situació de "caos" i "violència" que es viu a Catalunya.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El PP i Ciutadans han signat aquest dilluns una petició conjunta per a demanar la compareixença del president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, en el Congrés dels Diputats. Li reclamen que explique quines mesures va adoptar per a revertir "el deteriorament general de la política espanyola" i com pensa actuar davant la situació de "caos" i "violència" que es viu a Catalunya. 

La petició, registrada a última hora d'aquest dilluns, també interpel·la el cap de l'executiu espanyol sobre "l'empitjorament de les condicions econòmiques i la pèrdua de qualitat democràtica" a l'Estat. 

Durant la jornada de hui, tant el líder del PP, Pablo Casado, com el de Ciutadans, Albert Rivera, han sol·licitat que Sánchez comparega en una sessió monogràfica en el Congrés dels Diputats per la gravetat de la situació a Catalunya, on s'han produït diversos incidents durant al cap de setmana i aquest dilluns coincidint amb el primer aniversari del referèndum de l'1 d'octubre

Per a demanar la compareixença del president del Govern central davant el parlament espanyol fa falta la firma d'un mínim de 70 diputats i diputades (una xifra a la qual Ciutadans no arriba perquè només compta amb 32 escons) o de dos grups parlamentaris, tal com finalment ha ocorregut. 

D'aquesta manera, les dues formacions repeteixen la mateixa estratègia que van utilitzar a mitjan setembre, quan van sol·licitar de forma conjunta que Sánchez compareguera al Congrés dels Diputats per a aclarir les informacions sobre la tesi doctoral. A hores d'ara, la compareixença, que no va obtindre el suport de les altres formacions polítiques a la Junta de Portaveus, no té encara data fixada. 

També et pot interessar

stats