PP i Cs demanen explicacions Puig per un quitament del deute a un grup de comunicació que el beneficia

Bonig (PP) veu indicis “poc ètics” i Cantó (Cs) reclama la compareixença “immediata” de Puig pel conflicte d’interessos.

El síndics de Ciutadans, Toni Cantó, i del Partit Popular, Isabel Bonig
El síndics de Ciutadans, Toni Cantó, i del Partit Popular, Isabel Bonig

Els principals partits de l’oposició insisteixen a demanar explicacions urgents a Puig arran de la polèmica provocada per haver participat en una votació del Consell que, de manera indirecta, hauria beneficiat una empresa de la qual ell és accionista. La votació va permetre que l’Institut Valencià de Finances (IVF) poguera condonar deutes. I, segons informa l’edició valenciana del periòdic digital ElDiario.es, l’Institut va perdonar, poc després, part del deute del grup Zeta, l’editorial d’El Periódico Mediterráneo de Castelló. 

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, assegura que han demanat l’expedient per a estudiar-lo i veure si hi ha indicis de delicte, a més de demanar la compareixença de Puig perquè en done explicacions.

Diu que en les explicacions que ha donat el president de l’IVF Manuel Illueca hi ha coses que no “concorden” i que d’aquestes es desprenen actuacions poc ètiques. “No sembla normal que el president aprove un decret respecte de la condonació d’un deute d’una empresa en què ell té accions i que siga l’única operació”, ha afirmat Bonig. 

Cantó demana la compareixença de Puig

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha demanat la compareixença "immediata" del president de la Generalitat, perquè done explicacions. “Estava present Puig durant el ple del Consell en el qual es va prendre aquesta decisió?”, s’ha preguntat Toni Cantó en una roda de premsa, on ha suggerit que si es confirma aquesta situació el president “podria estar incorrent en greus irregularitats per un possible conflicte d’interessos”. 

El síndic de Ciutadans ha destacat que l’operació objecte de controvèrsia, valorada en 1,3 milions, ha sigut “l’únic quitament que ha dut a terme l’IVF”, i ha instat els vicepresidents Mónica Oltra i Rubén Martínez Dalmau a pronunciar-se sobre l’assumpte. 

El president de la Genaralitat nega cap irregularitat

El president de la Generalitat Puig es va referir anit a l’assumpte. El cap del Consell va explicar que ell no és accionista del Grupo Zeta sinó de l’empresa Pecsa, l’editora d’El Periódico Mediterráneo de Castelló. 

“Mai he participat ni en la direcció de l’empresa ni en cap decisió que tinga a veure amb la dinàmica empresarial de Pecsa, i ara s’ha produït una situació difícil del soci majoritari de la societat, no tant de Pecsa”, va manifestar Puig a preguntes dels periodistes. 

També et pot interessar

stats