PP i Cs aproven la pujada de sous a Alacant gràcies a l'abstenció de Vox

Els regidors de la corporació tindran un increment de salaris d'entre un 5% i un 10%.

L'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dijous en el ple municipal pujar els sous de tota la corporació
L'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dijous en el ple municipal pujar els sous de tota la corporació / Europa Press

L'Ajuntament d'Alacant ha aprovat aquest dijous en el ple municipal pujar els sous de tota la corporació entre un 5% i un 10%. La proposta havia creat polèmica i finalment ha tirat avant per majoria simple.

Han votat a favor el PP i Ciutadans i s'hi han oposat el PSPV, Compromís i Unides Podem. L'abstenció de Vox ha permés que aquest augment de salari per als regidors d'Alacant haja pogut prosperar.

Així, l'alcalde, el popular Luis Barcala, cobrarà aquest mandat 72.104 euros bruts a l'any, 3.433 euros més; mentre que els regidors de l'equip de govern, 7 del PP i 5 de Ciutadans, guanyaran un 10% més, 59.099 euros bruts a l'any, la mateixa quantitat que percebran els portaveus dels grups municipals.

D'altra banda, els regidors de l'oposició amb dedicació exclusiva tindran una remuneració anual de 52.653 euros (un 5% més); mentre que qui tinga una retribució sense exclusiva cobrarà 39.609 euros, amb un augment del 5%.

L'equip de govern diu que és un increment "proporcionat i raonable"

La portaveu de l'equip de govern, María del Carmen Sánchez, ha raonat la mesura adduint que es tracta d'una "actualització salarial" que, de mitjana, augmenta els sous un 7,5% i que arriba després haja acabat el pla d'ajust municipal que en el seu moment va abaixar els sous un 15%. Per això, ha definit la pujada de "proporcionada i raonable".

L'oposició considera que "no és una prioritat"

Els grups de l'esquerra han rebutjat la pujada perquè no es tracta d'una "prioritat" per a Alacant. Des del PSPV, Paco Sanguino, ha qualificat de "sorprenent" que "la primera mesura siga apujar els sous".

També et pot interessar

stats