El PP i Cs aproven l'avantprojecte de pressupostos de l'Ajuntament d'Alacant per valor de 261,9 milions, un 1,68% més

El govern municipal necessita el suport almenys d'un grup de l'oposició per a traure avant el projecte econòmic.

L'alcalde d'Alacant Luis Barcala (PP) i la vicealcaldessa Mari Carmen Sánchez (Cs), a l'esquerra, presenten els pressupostos
L'alcalde d'Alacant Luis Barcala (PP) i la vicealcaldessa Mari Carmen Sánchez (Cs), a l'esquerra, presenten els pressupostos / Ajuntament d'Alacant
02 de març 2020 - 18:40

El govern de l'Ajuntament d'Alacant, integrat pel PP i Ciutadans (Cs), ha aprovat el projecte de pressupostos municipals per a 2020 per un import global de 261,9 milions, un 1,68% més respecte als comptes de 2019.

L'alcalde, Luis Barcala (PP), ha destacat, en una compareixença pública, que la proposta parteix amb els objectius de "combatre la desacceleració econòmica i l'atur, i millorar els serveis públics i el manteniment de la ciutat per a atendre les necessitats reals de les persones”.

Barcala ha subratllat que, en cas d'aprovar-se, els pressupostos també permetran continuar reduint el deute financer de l'Ajuntament un 19% al final de 2020, dels 17,5 milions actuals als 14,1.

L'alcalde assegura que la proposta ha incorporat aportacions formulades pels grups de l'oposició “en la primera ronda de negociacions", com la creació d'una oficina de suport al cuidador i al dependent”, a iniciativa de Vox, o la construcció de la nova zona verda del barri del PAU 2, a petició del Grup Municipal d'Unides Podem.

La proposta queda ara a l'espera de la possible negociació amb els quatre grups polítics en l'oposició (PSPV-PSOE, Unides Podem, Compromís i Vox), que disposaran de sis dies per a presentar esmenes abans que el document el debaten en la Comissió d'Hisenda, pas previ al fet de sotmetre's a la consideració del ple.

L'equip de govern, que formen 14 regidors en una corporació de 29, necessita el vot a favor o de l'abstenció almenys d'un altre grup polític per a obtindre l'aprovació dels pressupostos.

També et pot interessar

stats