PP i Cs aproven que el govern andalús reclame els 680 milions defraudats en els ERO

El Consell de Govern insta la Junta a començar les actuacions per a sol·licitar la responsabilitat civil que marca la sentència.

De dreta a esquerra el president andalús, Juanma Moreno (PP), i el vicepresident Juan Marín (Cs)
De dreta a esquerra el president andalús, Juanma Moreno (PP), i el vicepresident Juan Marín (Cs) / Julio Muñoz (Efe)

El govern andalús de PP i Cs ha aprovat aquest dimarts l'inici de les actuacions per a reclamar la responsabilitat civil per la sentència de la peça política dels ERO, que va condemnar els expresidents Manuel Chaves a 9 anys d'inhabilitació i a José Antonio Griñán a 6 anys de presó.

Segons l'acord entre les formacions, el Consell de Govern instarà a començar les actuacions per a recuperar les quantitats defraudades, ha informat el vicepresident de la Junta i conseller de Turisme, Regeneració, Justícia i Administració Local, Juan Marín. Admet però la dificultat de recuperar els diners, que la sentència va quantificar en 680 milions d'euros. 

El president andalús, Juanma Moreno, ja va anunciar que l'assessoria jurídica de la Junta estudiava la via per a intentar reclamar la devolució dels recursos defraudats. Considera que és "obligació" del govern buscar tots els recursos públics defraudats i "retornar als contribuents públics allò que és seu".

També et pot interessar

stats