El PP critica Puig per no haver reclamat l'IVA que l'Estat retornarà per la sentència favorable a una altra autonomia

El portaveu d'economia acusa el cap del Consell de preferir "fregir la ciutadania a impostos" abans que "plantar cara" a Sánchez"

El portaveu d'Economia del grup popular a les Corts, Ruben Ibáñez
El portaveu d'economia del Grup Popular a les Corts, Rubén Ibáñez / PPCV (Europa Press)

El portaveu d'Economia del Grup Popular a les Corts, Rubén Ibáñez, ha criticat la passivitat del govern valencià per a reclamar l'IVA que tenia pendent de cobrar de l'Estat des de 2017, uns 281 milions d'euros.

La ministra d'Hisenda, M. Jesús Montero, ha anunciat que abonarà les quantitats a les comunitats autònomes —2.500 milions en total— després d'una sentència del Suprem que dona la raó a la reclamació de Castella i Lleó.

Ibáñez ha criticat que "al contrari del que s'ha fet a Castella i Lleó i altres comunitats autònomes com Galícia", on s'ha reclamat aquesta devolució, el president de la Generalitat, Ximo Puig, "ha sigut incapaç de plantar cara al president del govern [espanyol]" i en lloc d'això ha "preferit continuar fregint a impostos tots els valencians". "Novament els ciutadans de la Comunitat ens hem sentit orfes d'un president que és incapaç d'alçar la veu i de defendre els interessos de tots", ha lamentat en un comunicat. A Puig hauria de posar-se-li la cara roja davant la incapacitat que ha demostrat", ha afegit.

El portaveu d'economia del PP valencià estima que des que governa el Botànic els valencians han pagat 3.000 milions d'euros més en impostos. I ha qualificat de "lamentable" que els diners que es retornen a la Comunitat Valenciana per lVA es destinen a "pagar el deute de 10.000 milions" en què assegura ha incorregut Puig en els últims anys, "en lloc de poder ser utilitzat per a reactivar i ajudar els valencians".

També et pot interessar

stats