El PP critica “l’impagament de set mesos” del Consell a centres especials d’ocupació

Català demana explicacions a Climent, ja que, segons afirma, el Ministeri “ja ha abonat 35 milions d’euros per a pagar-los”.

Els diputats autonòmics María José Català i Juan Carlos Caballero s’han reunit amb el president d’Agevalcee
Els diputats autonòmics María José Català i Juan Carlos Caballero s’han reunit amb el president d’Agevalcee / Europa Press

El PP ha criticat “l’impagament” del Consell dels últims set mesos als centres especials d’ocupació “malgrat que el Ministeri ja ha abonat 35 milions d’euros per a pagar-los”. És per això que ha presentat una interpel·lació en les Corts al conseller d’Economia, Rafael Climent, perquè explique la situació en què es troben pels impagaments continuats, que “aboquen als centres a l’asfíxia, la precarietat i, en alguns casos, al tancament”.

Català i Juan Carlos Caballero s’han reunit amb el president de l’Agrupació Empresarial Valenciana de centres especials d’ocupació (Agevalcee), Juan José Serrano, per a analitzar la situació que travessen aquests centres.

Català ha assenyalat que, en l’última convocatòria, el Consell ha deixat fora a 38 centres als quals han denegat les ajudes amb un import de cinc milions d’euros. “No és la primera vegada que ocorre”, ha recordat. El 2017 van deixar fora 10 centres i van ser les Corts a través d’una proposta del PP les que van tornar a aprovar la inclusió. “La falta de sensibilitat i el menyspreu” del president, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, cap a aquest col·lectiu és alarmant”, denuncia la diputada popular.

Una situació que afecta 9.000 persones amb discapacitat

Català ha destacat que hi ha més de 9.000 persones amb discapacitat que treballen en aquests centres. “Quan es parla d’impagaments significa que no se’ls paguen els seus salaris”, ha afegit.

També et pot interessar

stats