El PP creu que hi ha hagut prevaricació en la concessió de l’abonament infantil

La portaveu d’Educació a les Corts acusa la Generalitat d’ignorar documents aportats en les al·legacions de les famílies.

Xiquetes i xiquets a l’escola
Xiquetes i xiquets a l’escola / Generalitat Valenciana

El PP ha advertit que el director general de Centres i Personal Docent, encarregat de signar la resolució del bo infantil, podria haver comés un delicte de prevaricació administrativa per haver negat ajudes ‘‘sense atendre els documents aportats en les al·legacions de les famílies’’. Tal com afirmen, la resolució definitiva s‘ha publicat després de denegar ‘‘de forma massiva’’ les al·legacions presentades ‘‘per a pal·liar els errors informàtics comesos per Educació’’.

Segons denuncia la portaveu d‘Educació dels populars a les Corts, Beatriz Gascó, aquests suposats errors han afectat més del 90% de les sol·licituds de les ajudes (2.754). Per això, ha confirmat que el PP estudia emprendre ‘‘les corresponents accions jurídiques per a defendre el sector i les famílies perjudicades’’.

Gascó ha criticat la mala planificació i el poc interés del conseller d’Educació, Vicent Marzà, i l’ha culpat del ‘‘caos’’ que hi ha hagut en l’adjudicació de l’abonament infantil, i ha explicat que la causa de la situació actual ha sigut la rescissió del contracte amb l’empresa que gestionava aquestes ajudes. ‘‘La Conselleria mateixa n’ha assumit tota la tramitació i ha provocat un error generalitzat’’, ha criticat.

També et pot interessar

stats