PP i Compromís mantenen un pols a Paterna pel canvi de despatx

Els regidors de la corporació popular van preparar el ple de la vesprada a les escales del consistori.

La vicesecretària regional del PPCV, Elena Bastidas, junt amb regidors del PP de Paterna
La vicesecretària regional del PPCV, Elena Bastidas, junt amb regidors del PP de Paterna

Els fets començaren el 27 de juliol quan la regidoria de Personal, en mans de Compromís a Paterna, va demanar canviar el seu despatx per a tindre més lloc i, per això va triar el despatx popular. Segons declaracions del tinent alcalde Carles Martí a À Punt Mèdia, “aquesta és una qüestió que en cinc minuts haguera estat resolta si no haguera sigut per la cortina de fum que el PP ha muntat perquè no es parle de la pèrdua de tres regidors i un assessor en aquesta legislatura”. Precisament per aquest motiu es va decidir intercanviar l’espai de treball dels sis regidors i dos assessors de Compromís pel lloc que actualment ocupaven els tres regidors i un assessor que manté la formació blava.

El govern de Paterna va donar un termini de cinc dies per a desallotjar el despatx. Finalment, mitjançant requeriment de la Policia Local, va instar els populars a deixar el que fins llavors havia sigut el seu lloc de treball. Hores més tard el despatx restava tancat amb un cadenat penjat a la porta. Carles Martí, afirma que tot es deu a una “reorganització de despatxos” i que la regidoria de Personal és la que té potestat per a fer-ho. Tot el contrari pensa Marí Villajos, portaveu del grup del PP a Paterna que ha afirmat: “És un fet insòlit en tot el territori nacional” i que aquest tipus de decisions s’han de prendre en la junta de govern i de manera consensuada, segons ell. A més a més, ha declarat: “Precintar el nostre despatx significa emmordassar-nos perquè no fiscalitzem el que fan amb els diners de totes i tots els paterners”. Els populars creuen que al darrere de tot açò està l’alcalde Juan Antonio Sagredo per permetre-ho i consideren que és una revenja pel fet que una denúncia seua ha provocat la imputació del primer edil socialista i dos regidors del seu grup.

Un altre assumpte que preocupa els populars és el fet de tindre dins del despatx 10.600 euros en paperetes de loteria a més de les seues pertinences personals. Encara que el portaveu de Compromís a Paterna, Juanma Ramon, assegura que en cap moment s’ha impedit l’accés al seu despatx per a fer efectiu el trasllat dels seus efectes personals i de partit.

També et pot interessar

stats