El PP, Ciutadans i Vox es manifesten al Baix Segura contra la llei de plurilingüisme

Les mobilitzacions estan convocades per associacions de mares i pares de diversos municipis de la comarca.

El PP, Ciutadans i Vox es manifesten al Baix Segura contra la llei de plurilingüisme
El PP, Ciutadans i Vox es manifesten al Baix Segura contra la llei de plurilingüisme

El Partit Popular, Ciutadans i Vox participen aquest dissabte en la manifestació a Oriola contra la llei de plurilingüisme en secundària i batxillerat que entrarà en vigor el curs vinent i a favor de la llibertat educativa. Les mobilitzacions estan convocades per associacions de mares i pares de diversos municipis del Baix Segura.

La portaveu adjunta del PP a les Corts, Eva Ortiz, ha explicat que membres de la direcció estatal del partit participaran en la manifestació, per a la qual ja s'han mobilitzat autobusos, "sobretot per part dels pares i mares, que són els més interessats".

El síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha assegurat que acudirà a Oriola per a defensar "la llibertat dels pares a triar la llengua en què volen que estudien els seus fills”. 

Pel que fa a la síndica de Vox, Ana Vega, ha indicat que representants del partit estaran en la manifestació i en les concentracions, perquè és "bastant absurd" que s'aplique l'exempció de l'assignatura de valencià en zones castellanoparlants però les troncals hagen d'estudiar-se en aquesta llengua.

El sindicat STEPV-Intersindical Valenciana, majoritari en el sector de l’ensenyament, ha denunciat que no hi ha “motius lingüístics” o “pedagògics”, sinó “polítics inconfessables” per a donar suport a les manifestacions. Segons el portaveu, Vicent Mauri, les mobilitzacions tenen com a arrel la “fal·làcia” de la prohibició de la llengua materna a les zones castellanoparlants.

També et pot interessar

stats