El PP i Ciutadans negocien com resoldre la crisi del màster de Cristina Cifuentes

La policia interroga les tres professores que van firmar l'acta falsa.

Albert Rivera, al Congrés
Albert Rivera, al Congrés / EFE

El Partit Popular i Ciutadans negocien noms alternatius al de Cristina Cifuentes per a la presidència de la Comunitat de Madrid.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha apel·lat directament a Mariano Rajoy perquè obligue Cifuentes a dimitir si no vol "un canvi de govern" i afirma que no té dubtes que Rajoy està buscant candidats per a substituir la presidenta de Madrid. Si Cifuentes no dimiteix, Ciutadans donarà suport a la moció de censura presentada pel PSOE, que ja compta amb el vistiplau de Podem. 

Alhora, el Partit Popular es nega a acceptar la fi política de Cifuentes i els socialistes augmenten la pressió afirmant que es tracta d'un cas de corrupció. 

Continuen les investigacions

La policia ha interrogat Alicia López de los Mozos, Clara Souto i Cecilia Rosado, les tres professores que apareixen en l'acta falsa del màster de Cifuentes. A més, una de tres ha declarat que el director del màster, Enrique Álvarez Conde, la va coaccionar perquè falsificara les proves i la va  amenaçar de frustrar la seua carrera docent. Assegura que té gravades aquestes amenaces.

Les firmes falsificades d'aquestes professores figuren en l'acta reconstruïda de l'examen de Cifuentes. Alicia López de los Mozos i Clara Souto ja havien alertat de la falsificació. Segons un informe pericial, cinc de les sis firmes de l'acta són falses. 

De les sis signatures, dues són de professors aliens a la Universitat Rey Juan Carlos. És el cas d'Ángela Figueruelo, catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat de Salamanca, i Alfredo Allué, professor titular de Dret Constitucional de la Universitat de Valladolid. Els dos neguen haver format part d'aquesta comissió i haver firmat cap acta. Ángela Figueruelo ha anunciat que emprendrà accions legals per a aclarir qui i quan va falsificar la seua firma. 

Els policies actuen per orde de la Fiscalia de Móstoles. El passat 6 d'abril el rector de la universitat, Javier Ramos, va entregar documentació després de detectar indicis de delicte en la gestió del màster de Cifuentes.

Pablo Casado ensenya papers 

Com a contrapunt a la gestió de Cifuentes, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha comparegut davant dels mitjans per a mostrar tota la documentació del màster que va fer a la Rey Juan Carlos el 2008, després de saber-se que el centre estava investigant també els seus estudis. 

Casado ha mostrat els papers de la inscripció, el pagament de la matrícula i l'acceptació de convalidacions. I ha explicat que li van convalidar 18 de les 22 assignatures del màster, és a dir, 40 dels 60 crèdits.  

També ha assenyalat que no va assistir mai a classe i que els 20 crèdits els va aconseguir fent quatre treballs que ocuparen 92 folis i amb els quals va traure quatre excel·lents.

Casado es va matricular en 2008 en el màster oficial en Dret Autonòmic i Local quan era diputat a l'Assemblea de Madrid. El va fer per a accedir al doctorat, perquè en aquell moment era la via obligatòria. 

També et pot interessar

stats