PP i Ciutadans governaran amb majoria absoluta a Oriola

Els populars controlaran l'alcaldia i el partit taronja serà portaveu del govern municipal.

Emilio Bascuñana
Emilio Bascuñana

Més d'un mes després de la constitució dels ajuntaments s'ha tancat el pacte de govern a Oriola. L'alcalde, Emilio Bascuñana (PP) i el portaveu de Ciutadans, José Aix, han aocrdat que les dues formacions governaran la ciutat amb majoria absoluta durant els propers quatre anys.

Basncuñana assegura que l'acord persegueix objectius com ara la transparència, la potenciació dels sistemes de fiscalització, la constitució d'una mesa de contractació sense polítics o obligar els grups municipals a retre comptes de les subvencions que reben.

Altres aspectes programàtics que s'han acordat són escometre una reorganització administrativa de l'estructura municipal en cinc àrees i completar tant el Reglament de Participació Ciutadana com la relació de llocs de treball municipal. També es pretén avançar en el Pla General d'Ordenació Urbana.

Segons el pacte a què han arribat PP i Ciutadans, l'alcaldia quedarà en mans dels populars. Dels nou membres que formaran part de la Junta de Govern Local, cinc pertanyen al grup popular (Emilio Bascuñana, Rafael Almagro, Sabina-Goretti Galindo, Víctor Valverde i Mariola Rocamora) i els altres quatre a Ciutadans (José Aix, Luisa Boné, Mar Ezcurra i Ángel Noguera). El portaveu del govern municipal serà de la formació taronja.

També et pot interessar

stats