PP i Ciutadans demanen una comissió d'investigació a les Corts per a aclarir les irregularitats de Fisabio

La Sindicatura de Comptes ha detectat incompliments "significatius" en contractes d'aquesta fundació sanitària.

PP i Ciutadans demanen una comissió d\'investigació a les Corts per a aclarir les irregularitats de Fisabio
PP i Ciutadans demanen una comissió d'investigació a les Corts per a aclarir les irregularitats de Fisabio

El Partit Popular i Ciutadans han demanat una comissió d'investigació a les Corts per a aclarir les irregularitats en contractes detectades per la Sindicatura de Comptes en la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio), que depén de la Conselleria de Sanitat.

Aquest dimarts, l'organisme fiscalitzador va publicar un informe en què es posaven de manifest "incompliments significatius" en l'exercici de 2017 a l'hora de contractar de forma directa els serveis d'assistència oftalmològica". Segons el Síndic, Fisabio no va respectar els principis d'igualtat, transparència i concurrència en l'adjudicació d'un contracte de vora un milió d'euros. A més, els òrgans de govern i direcció de la fundació no van complir l'obligació de presentar l'informe anual d'adaptació al codi de conducta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

En declaracions als mitjans, el portaveu de Sanitat del PP, José Juan Zaplana, ha reclamat una comissió que investigue la fundació i ha acusat els partits del Botànic, PSPV i Compromís, de "deixadesa de funcions" en la fiscalització dels organismes que depenen de la Generalitat. Zaplana, a més, ha qualificat de "nefasta" la gestió de qui era consellera de Sanitat, Carmen Montón.

Al seu torn, el portaveu adjunt de Ciutadans, Juan Córdoba, ha reclamat que no només s'investigue Fisabio sinó totes les fundacions d'investigació. "La sanitat valenciana no ha volgut saber-ne res i no ha controlat els responsables", ha afirmat .

Fisabio desmenteix irregularitats

Fisabio ha emés un comunicat en què desmenteix l'informe de la Sindicatura de Comptes i ha precisat que va utilitzar una fórmula "molt habitual" de contractació que no afecta la resta de competidors. Així mateix, ha assenyalat que les irregularitats advertides per l'òrgan fiscalitzador en nou contractes es van solucionar al llarg de 2017 i que totes les inversions compleixen "rigorosament" el codi de conducta.

També et pot interessar

stats