El PP i Ciutadans creen una comissió d’investigació en el Senat sobre la tesi de Pedro Sánchez

La resta de partits critiquen la decisió per veure-hi un ús partidista i que no correspon a la cambra alta.

Europa Press
Europa Press

El Partit Popular i Ciutadans han aprovat aquest dimecres la creació d'una comissió d’investigació en el Senat sobre la tesi del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Han votat en contra de la comissió els socis parlamentaris d'UPN i el Partit Aragonés i del PSOE, Units Podem, el Grup Nacionalista, el PNB i la resta del Grup Mixt, mentre que ERC s'ha abstingut.

La decisió ha despertat les crítiques dels partits que han votat en contra per veure-hi un ús partidista i una labor que no correspon a la cambra alta.

Una vegada aprovada la creació, el president del Senat, Pío García-Escudero, donarà un termini als grups perquè designen els seus representants i la comissió quedarà constituïda després. El PP estudia cridar al mateix Sánchez, que estaria obligat a acudir o tindria conseqüències penals, com apunten els populars.

"Si un plagi val una dimissió en el cas de Carmen Montón, en el del president del govern espanyol hauria de passar el mateix", ha assegurat la portaveu adjunta del Grup Popular, Cristina Ayala, i ha apuntat que algunes informacions assenyalen que el 21% de la tesi del president "està plagiada".

El senador de Ciutadans Francisco Javier Alegre ha justificat la iniciativa perquè considera que "hi ha dubtes raonables" sobre si el "doctor Sánchez" va plagiar la seua tesi i si va haver-hi una "tercera persona" que l'escriguera.

D’altra banda, la senadora del PSOE Carmen Iglesias creu que la creació d'aquesta comissió respon a "la frustració del PP per haver perdut el poder" i no al fet que existisca un interés públic per la tesi de Sánchez.

També et pot interessar

stats