PP i Ciutadans anteposen un acord programàtic en la negociació sobre el govern andalús

Les dues formacions destaquen la una "clara voluntat d'acord" i els populars asseguren que no negociaran amb Vox.

Grup de treball amb representants del PP i Ciutadans. Julio Muñoz (Efe)
Grup de treball amb representants del PP i Ciutadans. Julio Muñoz (Efe)

El PP i Ciutadans han acordat crear un grup de treball amb representants dels dos partits per a analitzar durant la setmana les propostes programàtiques per a un acord de govern a Andalusia. Si el tanquen, abordaran la composició de l'hipotètic executiu en una altra reunió este dilluns 17 de desembre. Fins a eixa data, la comissió de treball tractarà d'acordar un programa comú.

El líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, ha sigut qui ha anunciat les conclusions de la primera reunió que han mantingut els dos partits per a negociar la formació del govern de la Junta d'Andalusia, que s'ha allargat dues hores. Segons ha destacat, serà una negociació "complicada i difícil", però hi ha una "voluntat d'acord clara" entre les dues parts.

Per la seua banda, el president del PP a Andalusia, Juanma Moreno, ha assegurat que els populars no negociaran el canvi polític amb Vox i ha confirmat que només parlaran amb Ciutadans.

El resultat de les passades eleccions autonòmiques del 2D va obrir la porta al fet que els populars i la formació taronja facen fora del govern andalús el PSOE si compten també amb el suport de Vox en una sessió d'investidura.

La delegació popular en la negociació està encapçalada pel president del PP andalús i candidat a la presidència, Juanma Moreno, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el subsecretari d'Organització del PP, Javier Maroto. Preguntat per les seues sensacions davant de la reunió, Moreno ha dit que acudia amb "serenitat i tranquil·litat".

Per Ciutadans lideren les negociacions el portaveu de la formació a Andalusia i candidat a la presidència de la Junta, Juan Marín, i el secretari general, José Manuel Villegas.

També et pot interessar

stats