El PP i Ciutadans acorden el pacte per la reconstrucció amb el Botànic

Signaran gràcies al fet que el Consell ha rebaixat la seua posició inicial sobre fiscalitat verda i reversió sanitària.

El PP i Ciutadans acorden el pacte per la reconstrucció amb el Botànic
El PP i Ciutadans acorden el pacte per la reconstrucció amb el Botànic

El Partit Popular i Ciutadans a les Corts donaran llum verda al dictamen de la comissió especial per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana que els grups del Botànic estan posant damunt de la taula per contrarestar els efectes negatius a escala social, econòmica i laboral de la pandèmia del coronavirus.

El text final s'havia elaborat després que hagueren comparegut en el ple 40 experts i 22 en altres comissions, i s'hagueren rebut un centenar de documents. Finalment, el PP i Cs han acceptat la proposta del Botànic, després que s'haja rebaixat la posició inicial respecte a les mesures sobre fiscalitat verda i sobre reversió sanitària. En canvi, Vox ja ha anunciat que votarà en contra.

Les conclusions d'aquest dictamen advoquen per reforçar els serveis públics, reactivar l'economia, reclamar un finançament autonòmic just per a tindre recursos amb els quals fer front a aquestes mesures, lluitar contra el frau fiscal o reformar el model productiu.

En cas de continuar així, el pacte tirarà avant aquest dijous en la votació del ple de la comissió especial d'estudi per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària. Aquest serà el tercer pacte al qual arriba el govern del Botànic després d'haver assolit un acord amb els agents socials i un altre amb els agents de l'àmbit institucional.

Vox, l’únic en contra del decret de sancions contra la Covid-19

Les Corts validaran també, el pròxim dijous, amb l'única oposició de Vox, el decret llei que estableix el règim sancionador específic sobre els incompliments de les mesures de prevenció decretats davant la Covid-19, que preveuen multes des de 60 a 60.000 euros i el tancament de locals o negocis.

Mentre que el Partit Popular i Ciutadans han assegurat que hi votaran a favor per “sentit de responsabilitat” malgrat “les deficiències legals” que inclou, Vox hi votarà en contra en considerar-lo “antidemocràtic, anticonstitucional i confiscatori”.

D’altra banda, els partits del govern valencià han donat suport a la validació del decret que modifica la Llei 17/2017, de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana i que crea una borsa autonòmica d'ocupació per als agents. La norma facilita que els ajuntaments que no hagen pogut completar els processos selectius puguen recórrer a la borsa per a cobrir llocs si hi haguera necessitat en els pròxims mesos i busca incorporar més dones a les plantilles de policies.

També et pot interessar

stats