El PP avisa Ciutadans que si dona suport al PSOE estarà "enganyant" els seus votants

Gamarra espera que prevalga la paraula d'Albert Rivera "durant tota la campanya electoral", i arribe a acords amb el bloc de centredreta.

La vicesecretària de Política Social del PP i diputada per La Rioja, Cuca Gamarra
La vicesecretària de Política Social del PP i diputada per La Rioja, Cuca Gamarra / Europa Press

La vicesecretària de Política Social del PP i diputada per La Rioja, Cuca Gamarra, ha avisat Ciutadans que donar suport als socialistes i tancar la porta a acords amb el bloc de centredreta suposaria "enganyar" els seus votants.

Per això, ha assegurat que el seu partit espera que, davant els "cants de sirena del PSOE", prevalga "la paraula del president de Ciutadans, Albert Rivera, durant tota la campanya electoral". El contrari, ha recalcat, seria "trencar la confiança" dels electors del partit taronja.

Després de subratllar que per als populars l'"exemple és Andalusia", i que aquest és "el marc en el qual el PP negocia", ha admés que seran unes setmanes de "moltíssima tensió". Tot i això, insisteix a dir que ha d’"imperar la responsabilitat i la maduresa perquè no es pot defraudar els votants".

Vox exigeix que se'ls incloga en la negociació

Vox demanarà en les negociacions sobre els pactes electorals l'entrada en governs municipals i autonòmics com a part de les condicions per a donar suport a altres partits. Així ho ha acordat el comité executiu nacional de Vox. Un comité encapçalat pel portaveu al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, que ha reiterat aquest divendres que negociar amb Vox és l'"única línia roja" del partit.

Vox és una de les forces determinants per a la formació de governs a les comunitats de Madrid, Múrcia, Castella i Lleó i Aragó, i també a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, i en diverses capitals de província, com Madrid, León, Santander, Burgos, Saragossa, Càceres, Badajoz, Madrid, Alacant i Còrdova.

El PP creu que al final imperarà la maduresa en Cs i Vox

Davant el període de negociacions que s'obri després de les eleccions del 26 de maig, Gamarra ha apel·lat a la "maduresa" de Ciutadans i de Vox per a poder arribar a acords en molts llocs, com Madrid, i ha dit que el PP està "disposat a negociar-ho tot".

Després dels advertiments de Vox, que exigeix que PP i Cs seguen amb ells per a poder arribar a acords, ha emmarcat eixe tipus de declaracions en "els previs" d'una negociació.

Vara (PSOE) ofereix a Ciutadans formar governs municipals conjunts

El secretari general dels socialistes extremenys, Guillermo Fernández Vara, ha anunciat aquest divendres que han oferit a Ciutadans conformar governs conjunts en aquells ajuntaments en els quals el PSOE ha sigut la llista més votada, però sense aconseguir majoria absoluta. Aquest és el cas de les dues capitals de província, Càceres i Badajoz, i també d'Almendralejo.

També et pot interessar