El PP avança el PSOE en intenció directa de vot, segons el CIS

Els socialistes conserven el primer lloc en estimació de vot amb un 30,2% per un 28,5% dels populars

Alberto Núñez Feijoo escolta el president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, durant el seu cara a cara al Senat
Alberto Núñez Feijóo escolta el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant el seu cara a cara al Senat / Reuters

El PP es posa per davant del PSOE en intenció directa de vot, amb un 23 per cent davant del 22,5 dels socialistes segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) que, no obstant això, sí que atorga al PSOE el primer lloc en estimació de vot després de l'anomenada cuina.

L'enquesta del CIS, elaborada entre el 2 i el 12 de gener, en plena ressaca per la supressió del delicte de sedició i la reforma de la malversació, però abans de la polèmica pel suposat protocol antiavortament de Castella i Lleó, retalla en tres dècimes l'avantatge del PSOE sobre el PP en intenció de vot.

El PSOE obté un 30,2 per cent en estimació de vot, quatre dècimes menys que al desembre, i concedeix al PP un 28,5 per cent, una dècima menys que en l'enquesta anterior.

El CIS continua situant Unides Podem com a tercera força política. Fins i tot li atribueix un augment de 2,4 punts en l'últim mes i li calcula un vot del 14,2%.

La quarta plaça és per a Vox, al qual dona una estimació de vot del 10%, cinc punts per davall del seu resultat electoral del 2019, quan va ser la tercera força més votada.

Compromís aconseguiria un 0,8%, una dècima més que el mes de desembre i Ciutadans un 2,9%, la mateixa xifra que en l'últim baròmetre.

També et pot interessar

stats