El PP atribueix a Carlos Fabra l'autorització dels pagaments en els últims dies del seu mandat

Ingressos presumptament irregulars pels quals l’investiguen al jutjat número 4 de Castelló, juntament amb 23 persones més, entre les quals coneguts empresaris.

L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra
L'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra / À Punt NTC

El Partit Popular de Castelló apunta que va ser el mateix Carlos Fabra qui va autoritzar el pagament de tres factures a una empresa administrada per ell mateix. Transferències que no va declarar a l'Agència Tributària. Ingressos presumptament irregulars pels qual l'investiga el jutjat número 4 de Castelló, juntament amb altres 23 persones, entre les quals coneguts empresaris. El PSPV i Compromís demanen explicacions a l'actual direcció del partit.

El PP de Castelló ha defès aquest dimarts en un comunicat la seua disposició de “col·laboració absoluta amb la justícia” en el cas que investiga els préstecs i pagaments a comptes de societats vinculades a l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra. El PP ha sigut requerit judicialment, igual que la Diputació Provincial i la Cambra de Comerç de la província, per a explicar aquests préstecs i pagaments, i en el comunicat assegura que “ja va aportar amb immediatesa el passat dia 29 de setembre les tres factures requerides”. El partit ha deixat clar que les factures aportades al jutjat “van ser pagades al juny de 2012 per la llavors presidència del PP, abans de la renovació del partit”.

El PP també ha recordat que la documentació aportada també està en el Tribunal de Comptes i en Hisenda des de l'any 2012 sense que conste cap objecció o petició addicional d'informació. Tota la comptabilitat està degudament ordenada i dins de la legislació vigent.

Les reaccions també han arribat des del PSPV i des de Compromís. El PSPV de Castelló diu que no el sorprén. “El que sí que cal demanar al PP és que, si té informació, l’ha de donar”, ha explicat Ernest Blanch. “Si per al PP la corrupció és cosa del passat, no pot deixar la gent sense una explicació”.

Compromís s'ha pronunciat en la mateixa línia. Ha dit que el PP torna a situar Castelló en el mapa de la presumpta corrupció. “Més enllà d'aclariments, el que vol la ciutadania és que es tornen els diners”, ha reclamat Francesc Mezquida en nom de Compromís.

També et pot interessar

stats