El PP assegura que "l'inici de curs escolar és un autèntic caos"

La portaveu d'Educació del PP a la Comunitat Valenciana, Beatriz Gascó, acusa el conseller d'Educació de mentir i d'imprevisió

Beatriz Gascó, aquest dijous, en roda de premsa
Beatriz Gascó, aquest dijous, en roda de premsa / À Punt NTC

La portaveu d'Educació del PP a la Comunitat Valenciana, Beatriz Gascó, ha acusat el conseller d'Educació, Vicent Marzà, de mentir per dir que el curs escolar s'està posant en marxa amb normalitat. "Plantilles duplicades, problemes d'inscripció del professorat, el sistema d’informació Ítaca col·lapsat i imprevisió", ha detallat en una roda de premsa a la seu del PP. "El sistema educatiu, el dia 1 de setembre és un caos", ha resumit Gascó. "L'inici de curs escolar és un autèntic caos", ha reiterat. "El Botànic ha suspés el curs abans de començar-lo", ha afegit Elena Bastidas, portaveu adjunta del PP a les Corts.

Al llarg de la roda de premsa, la portaveu d'Educació del PP ha criticat diferents aspectes de la política educativa del Consell. Ha lamentat, per exemple, que el web família (https://familia.edu.gva.es/) estiga tancat sense més explicació i que remeta a una aula segura (https://portal.edu.gva.es/aulasegura/), perquè és "un pamflet propagandístic". Al llarg de la seua anàlisi ha emfatitzat que durant l'últim any la professionalitat dels treballadors del sector educatiu va ser la que va salvar el curs. I ha lamentat les conseqüències que l'esforç va tindre en les plantilles.

"L'increment de baixes de docents per Covid ha sigut altíssim"

En aquest sentit, Gascó ha detallat que en primària en un curs sense pandèmia es poden tramitar 1.312 baixes, mentre que en el mateix mes d'un curs amb pandèmia s'han arribat a tramitar 4.851 baixes de docents. En un mes d'octubre normal es poden tramitar 493 baixes; per contra, en el mateix mes d'un curs amb Covid se’n van tramitar 1.896. "L'increment de baixes de docents per Covid ha sigut altíssim, però en cap moment s’ha sentit el conseller Marzà parlar de baixes de docents. Només l’hem sentit dir que els centres són segurs", ha lamentat.

La responsable del PP també ha assegurat que enguany Educació ha començat a relaxar les mesures, en compte de mantindre-les. I com a exemple ha detallat que els monitors de menjador, segons els directors de primària, es reduiran. Igualment, ha criticat que "som una de les autonomies" que està gestionant pitjor la vacunació de l'alumnat de més de 12 anys, o la incertesa amb què els centres encaren el pròxim curs escolar.

El PP estima que 19.000 xiquets i xiquetes estaran el pròxim curs en barracons

La política popular ha recordat també que l’agost de 2015 Marzà va dir que en aquesta legislatura s’acabaria amb els barracons, però a la fi del curs passat encara hi havia 16.254 xiquets i xiquetes en aquest tipus d'instal·lacions. "Es complirà la nostra previsió i el pròxim curs escolar, com a mínim, 19.000 xiquets valencians estaran en barracons", ha afegit.

També et pot interessar

stats