El PP amenaça d'anar als tribunals si el Senat permet l'ús dels termes País Valencià o Països Catalans

El grup popular ha presentat un escrit a la mesa en què demana que no es tramite cap iniciativa que no faça servir la denominació Comunitat Valenciana

Imatge d'arxiu de la senadora Salomé Pradas
Imatge d'arxiu de la senadora Salomé Pradas / PPCV

La senadora valenciana i secretària general del grup parlamentari popular en el Senat, Salomé Paradas, ha anunciat aquest diumenge que el PP "anirà als tribunals" si la mesa del Senat no reconsidera la petició del grup territorial valencià de tramitar només les iniciatives que facen servir la denominació de Comunitat Valenciana per a referir-se a la comunitat autònoma i rebutjar aquelles que parlen del País Valencià o els Països Catalans.

Pradas ha anunciat que ja s'ha presentat un escrit a la mesa del Senat perquè reconsidere el seu acord perquè, assegura, "és contrari al que estableix l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana".

D'aquesta manera, la senadora valenciana ha emfatitzat que tant la Constitució com l'Estatut d'Autonomia fixen "de manera inequívoca" quina és la denominació legal de la Comunitat Valenciana.

Des del PP consideren que tramitar iniciatives amb les denominacions de País Valencià o Països Catalans podria fer que membres de la mesa incórreguen en prevaricació per no complir la legalitat vigent.

La senadora valenciana ha posat l'accent en el fet que la formació "s'ha quedat sola" en la defensa de la denominació "Comunitat Valenciana" a la cambra alta perquè cap senador o senadora d'un altre grup polític valencià ha donat suport a la seua proposta. "Estan còmodes amb aquestes denominacions anticonstitucionals", ha etzibat.

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha expressat el seu suport a Pradas a les xarxes socials en la seua defensa de "les senyes d'identitat" valencianes.

La mesa del Senat ha rebutjat aquest dimecres la petició amb la qual el Grup Popular pretenia que s'impedira tramitar a la cambra alta aquelles iniciatives parlamentàries que contingueren en el seu text termes no reconeguts oficialment com a denominacions de territoris i institucions com País Valencià o Països Catalans.

El requeriment ha sigut desestimat amb els vots majoritaris dels tres representants que el PSOE té en l'òrgan de govern del Senat units a l'únic del PNB, davant dels tres del Partit Popular. L'argument esgrimit per la mesa per a desestimar la sol·licitud és que no existeix en el reglament del Senat cap precepte que la justifique, segons l'acta de la reunió en la qual es va discutir l'assumpte.

També et pot interessar

stats