El PP afronta la investidura a Andalusia pendent de la composició del govern amb Ciutadans

Aquest dimarts comença el debat que donarà lloc al primer executiu no socialista dels últims 37 anys.

Juanma Moreno previsiblement es convertirà el proper dimecres en el nou president de la Junta d'Andalusia. Jose Manuel Vidal (Efe)
Juanma Moreno previsiblement es convertirà el proper dimecres en el nou president de la Junta d'Andalusia. Jose Manuel Vidal (Efe)

El president del Partit Popular andalús, Juanma Moreno, es convertirà el proper dimecres en el nou president de la Junta d'Andalusia si no hi ha sorpreses d'última hora. Mentrestant, segueix pendent de tancar amb Ciutadans l'estructura del pròxim govern regional i les persones que el formaran. 

Aquest dimarts comença el debat d’investidura que donarà lloc al primer executiu no socialista dels últims 37 anys. El primer a intervindre serà Moreno, per a explicar les seues propostes per a la pròxima legislatura.

El dimecres serà el torn dels grups parlamentaris, que respondran al candidat, i després es procedirà a la votació de Moreno, qui es convertirà en president gràcies als suports de Ciutadans i Vox.

Està previst que siga llavors, ja com a president, quan el líder del PP andalús revele els noms de les persones que vol posar al capdavant de cadascuna de les conselleries que integren el govern que compartirà amb Ciutadans. 

El moviment feminista protesta per l’acord amb Vox

Amb motiu de la investidura, nombrosos col·lectius de dones de tota Espanya s'han adherit a les feministes andaluses, que van ser les primeres a convocar aquest dimarts a Sevilla una concentració enfront del parlament regional. Protesten pels postulats de Vox sobre la violència masclista que pateixen les dones.

Aquestes concentracions en més de 50 ciutats espanyoles seran el tir d'eixida al "llarg historial" de "mobilitzacions constants, permanents i insistents" que han anunciat les organitzacions feministes per a protestar contra Vox i els partits polítics que donen suport a les seues "pretensions i imposicions".

També et pot interessar

stats