El PP afirma que el PSOE ha acceptat apartar a Podem per renovar el CGPJ

El secretari general, Teodoro García Egea, assegura que la formació de Pablo Iglesias “està al marge” de les converses.

Pablo Casado pregunta al president del Govern Pedro Sánchez al Congrés
Pablo Casado pregunta al president del Govern Pedro Sánchez al Congrés / Efe

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, ha assegurat aquest dilluns que el PSOE ha acceptat la condició dels de Pablo Casado per a apartar Podem de la negociació per a la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la qual cosa acosta el pacte entre tots dos.

El dirigent del PP ha afirmat en una entrevista en la cadena Cope que Podem “està al marge de qualsevol negociació” i “no estarà” ni tindrà “ persones” en l’òrgan de govern dels jutges que fa ja més de dos anys que està amb el seu mandat caducat.

Aquest és per a Egea “el camí adequat per a renovar les institucions i enfortir la seua independència”, ja que “el piròman no pot triar el bomber”.

El pacte entre PP i PSOE per a renovar el CGPJ dependria del compliment de les altres dues condicions del PP: avançar en la despolitització de la justícia, impedint que hi haja “polítics que facen el salt de la política a l’òrgan del govern” i reforçar la independència.

El secretari general del PP ha al·ludit a la situació de la fiscal general de l’Estat, Dolores Delegado, a la qual ha acusat d’usar la Fiscalia en favor dels interessos partidistes del PSOE per negociar amb l’excomissari José Manuel Villarejo o el extresorer del PP Luis Bárcenas.

El govern espanyol manté que la negociació està oberta

El govern espanyol, arran de l'afirmació de Teodoro García Egea –que du la negociació juntament amb el secretari general de la Presidència del Govern, Félix Bolaño–, assegura que la negociació continua oberta i que no s'han acordat els noms que entrarien a formar part de l'òrgan de govern dels jutges.

Des de l'executiu s'opta per la prudència i remeten al desenvolupament de les negociacions, encara que sí que admeten que han tingut un punt d'inflexió després de la conversa telefònica que la setmana passada van mantindre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el líder del PP, Pablo Casado. Tant des del govern com des del Partit Popular es coincideix que l'acord pot ser pròxim i, fins i tot, imminent.

Fonts socialistes han expressat també la seua confiança que l'acord es concrete en breu i veuen possible un pacte amb el PP que, alhora, no cree el rebuig de Podem. Sobre aquest tema, consideren molt interpretatiu que les persones que finalment s'acorden per a la renovació del Consell General del Poder Judicial siguen considerades més o menys pròximes a la formació de Pablo Iglesias.

També et pot interessar

stats