El PP afirma que la modificació de la tarifa elèctrica farà pujar el 44% la factura de particulars i negocis

Denuncia que els valencians paguen en la factura de la llum "la deixadesa de Puig per no impulsar les renovables"

El portaveu del PP d'Industrial a les Corts, Felipe Carrasco
El portaveu del PP d'indústria a les Corts, Felipe Carrasco / À Punt NTC

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana calcula que la modificació de la tarifa elèctrica suposarà un increment del 44% en la factura de particulars i negocis. Per als populars, els ciutadans valencians paguen en el rebut de la llum la deixadesa del govern valencià per no impulsar les renovables.

Segons ha denunciat, si el president de la Generalitat, Ximo Puig, "haguera apostat per les renovables, la factura de la llum no s'hauria disparat tant, però la realitat és que no tenim alternativa verda per a abaratir aquest augment".

Així ho han indicat la portaveu de medi ambient, Elisa Díaz, i el portaveu d'indústria, Felipe Carrasco, que han criticat que hi ha contradiccions dins del mateix Consell sobre les energies renovables. "Diuen que aposten per les plantes fotovoltaiques, però les prohibeixen en zones com els Alforins o Cofrents. Enarboren la bandera de les energies renovables, però després ho tenen tot paralitzat".

A més, han denunciat que "hi ha prop de 400 expedients de sol·licituds paralitzats i, mentre que a Múrcia es tarda tres dies en l'admissió a tràmit, a la Comunitat Valenciana es tarda un any". Tant és així, que a causa dels retards, han hagut d'aprovar una admissió a tràmit amb retroactivitat per silenci administratiu per a "resoldre la seua incompetència", cosa que "genera inseguretat jurídica".

La portaveu popular ha demanat "claredat al Consell perquè hi ha contradicció entre les mateixes conselleries de Territori, Indústria i Agricultura. "A molts agricultors que, en zones despoblades, volien llogar els seus terrenys per a implantar fotovoltaiques, ara els diuen que no. Estem a la cua d'energies renovables en l'àmbit estatal, ja que malgrat ser un lloc privilegiat pel sol, estem només en el 4%".

Per al PP, aquest augment de la llum llastrarà la recuperació de la Comunitat Valenciana i es pot transformar en més desocupació, més tancament d'empreses i que la regió baixe escalons en la competitivitat a escala europea. "Només el clúster del taulell corre perill a mitjà termini si no aporten solucions a l'increment de la factura del gas i elèctrica. Ens preocupa que Puig no prenga solucions reals per a abaratir la factura de la llum", denuncien els populars.

Abaixar al 0% l'impost de producció elèctrica

El portaveu d'indústria, Felipe Carrasco, ha proposat al Consell una bateria de mesures per a abaratir la factura de la llum, com ara abaixar al 0% el gravamen de l'impost sobre el valor de la producció elèctrica, augmentar als 2.000 d'euros les subhastes dels drets de CO₂ i traure de la factura el dèficit històric que cada any suposa un augment de 2.000 milions d'euros.

També et pot interessar

stats