El PP adverteix que les reformes estatals perjudicaran més 200.000 autònoms valencians

Estimen que el cost mensual augmentarà un 12,5%.

Salomé Pradas, Beatriz Gascó i Antonio Clemente
Salomé Pradas, Beatriz Gascó i Antonio Clemente / PPCV

El Partit Popular al Senat ha alertat que les reformes previstes pel govern central i pactades amb Podem "afectaran negativament sis de cada deu autònoms de la Comunitat Valenciana, quasi 200.0000, que hauran de pagar un 12,5% més a final de mes".

La portaveu adjunta del PP al Senat, Salomé Pradas, ha apuntat que la pujada que preveu el Govern d'Espanya suposarà més de 420 euros en la quota d'autònom per al 80% del sector, una xifra que, en el cas dels autònoms que donen ocupació a terceres persones, pot ascendir fins a 3.000 euros per treballador.

Alguns dels aspectes que es van negociar en la modificació són l'establiment de trams que eleven les taxes de cotització en funció dels ingressos, l'anàlisi del resultat de les tarifes planes, la cotització parcial, la formació dels treballadors autònoms i la protecció en l'àmbit laboral.

Ara, el PP prepara una iniciativa per instar el govern central a mantindre la tarifa plana, a més de les bonificacions i reduccions en la cotització d'autònoms, previstes en la Llei de reformes urgents de treball autònom i "que ha beneficiat més de 50.000 autònoms valencians". En aquest sentit, Salomé Pradas i el senador Antonio Clemente han mantingut una reunió de treball amb el president de l'Associació de Treballadors Autònoms (ATA) de la Comunitat Valenciana, Rafael Pardo, segons ha informat el PPCV en un comunicat.

Després que el govern central posara sobre la taula la possibilitat d'un enduriment dels requisits i la quota dels autònoms, "és molt important que es mantinga l'existent perquè afavoreix l'emprenedoria". Els senadors populars han avançat que reclamaran l'aprovació d'una quota reduïda amb ingressos que no superen el salari mínim interprofessional en el còmput anual i el compliment de la disposició addicional primera de la Llei de reformes urgents del treball autònom, sobre la seua participació en el Consell Econòmic i Social.

Per al secretari general d'ATA, "no és raonable que la pujada de la base mínima dels autònoms no puge en relació amb la vida, sinó a força de tombs" i ha assenyalat que el 70% dels autònoms, "no poden pagar una base més gran".

El PP i l’ATA han demanat que els pressupostos generals de l'Estat recullen una disposició perquè es desvincule salari mínim interprofessional de la quota d'autònoms.

També et pot interessar

stats