El PP acusa la ministra d’Hisenda de la pujada d’impostos més gran dels últims anys

Maria Jesús Montero afirma en la sessió de control al govern espanyol que la pujada impositiva no afectarà les rendes mitjanes.

María Jesús Montero, ministra d’Hisenda, durant la sessió de control al govern espanyol
María Jesús Montero, ministra d’Hisenda, durant la sessió de control al govern espanyol / Juan Carlos Hidalgo (Efe)

El PP ha acusat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, de “ficar la mà en la butxaca” dels espanyols per a gastar 80.000 milions d’euros a través d’una pujada d’impostos, que ha qualificat com la “ destralada fiscal més gran”.

Durant la sessió de control al govern espanyol en el ple del Congrés, la ministra ha reiterat en diverses ocasions que la pujada impositiva no afectarà les rendes mitjanes, classes treballadores, autònoms o pimes i ha afirmat que “demanem un esforç addicional a les grans corporacions”, perquè “els que més tenen més aporten, però és perquè tots rebem segons les nostres necessitats”.

Montero ha insistit que l’executiu esmenarà les retallades que va fer el govern del PP en educació i sanitat, així com els drets que van perdre els ciutadans durant la crisi. La ministra també ha al·ludit a l’impost a les transaccions financeres, a la nova fiscalitat verda i a la baixada de l’IVA als productes d’higiene femenina i ha demanat al PP que “no espanten” la ciutadania. La ministra ha recalcat que el Govern està decidit a recuperar els drets dels ciutadans que han fet els majors sacrificis durant la crisi.

“Demanem esforços (en l’IRPF) als qui cobren salaris molt superiors a la classe mitjana i treballadora”, ha dit Montero, mentre el diputat del PP, Jaime de Olano, li ha retret que simplement l’anunci de pujades impositives ja ha minvat la confiança i ha afectat la desacceleració econòmica. “Vostés no fan política econòmica pensant en els ciutadans, sinó que fan la política econòmica que permet Sánchez mantindre una butaca que no s’ha guanyat en les urnes i que li la van donar els seus socis de Podem, PDeCAT i Bildu i que ara pagarà el favor amb els diners de tots els espanyols”, ha afirmat.

Olano ha acusat la ministra d’emprendre una despesa pública de 80.000 milions d’euros i “ficar la mà en la butxaca” de la ciutadania, a través de la “destralada fiscal més gran que no solament pagaran els rics”.

En el mateix sentit, el portaveu de Ciutadans en el Congrés, Juan Carlos Girauta, ha demanat la ministra que “no ens farcisca més amb impostos i gasten millor”, i li ha recriminat la pujada impositiva per a complaure a Podem, ja que la recaptació està en màxims històrics.

Calviño defensa flexibilitzar el dèficit perquè reforça la credibilitat

La ministra d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, ha defensat en la sessió de control al govern espanyol al Congrés la flexibilització de l’anomenada “senda d’estabilitat pressupostària” proposada per l’executiu perquè contribueix a reforçar la credibilitat del país, ja que es basa en dades “realistes”. Les previsions econòmiques del govern espanyol s’han de basar en dades “al més realistes possible” i la meta fixada pel PP de tancar enguany amb un dèficit públic del 2,2 % del PIB “no és possible”, ha considerat la ministra durant la sessió de control al govern en el Congrés dels Diputats. Calviño ha apuntat que el dèficit acabarà l’any “a l’entorn del 2,7%” del PIB, una dada que se situa per sota del 3% necessari per a complaure Brussel·les, que és l'“obligació” d’Espanya per a enguany.

Teresa Ribera subratlla que la fiscalitat verda no afectarà el gasoil professional

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha subratllat en la sessió de control al govern espanyol al Congrés que la fiscalitat verda no afectarà el gasoil professional i ha reiterat el compromís del govern espanyol amb la indústria de l’automoció per a un termini de dos anys en els quals es computaran les emissions de forma transitòria. “El president [Pedro Sánchez], s’ha compromés a una fiscalitat verda que no afecte el gasoil professional tal com no ho fa hui”, ha explicat Ribera en respondre al diputat del PP Guillermo Mariscal.

També et pot interessar

stats